divendres, 24 de setembre de 2010

COCA DE PA



Avui us deixo una recepta de coca de pa, a casa ens agrada el pa amb forma de coca, sencillament perquè té mes crosta i torrat és boníssim. Ara que la temperatura ja a canviat ens bé mes de gust encendre el forn, així que a menjar coca s'ha dit!, començem la temporada de fer pa.
Font: LLibre Pan i bolleria con thermomix (la recepta original és panecillos de aceite)
INGREDIENTS:
massa mare:
100 gr d'aigua
180 gr de farina de força
10 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre o mel
massa de pa:
260 gr d'aigua
30 gr de llevat fresc
430 gr de farina de força
10 gr de sal
50 gr d'oli d'oliva
PREPARACIÓ:
1. Farem la massa mare posant tots els ingredients a dins del vas i remenant 15 segons, velocitat 3. La deixarem reposar a dins del vas fins que dobli el volum.
2. Ara afegirem l'aigua, el llevat esmicolat, la farina i la sal. Programarem 30 segons velocitat 6. Tot seguit programarem 5 minuts, velocitat espiga i anirem afegint l'oli pel vocal.
3. Treiem la massa del vas i la posem sobre una superfície untada amb oli, l'aplastem amb les mans i li donem forma, tot seguit la posem a la safata del forn (previament forrada amb paper vegetal) li tornem a donar la forma i amb un cutter li fem uns talls, l'enfarinem pel cim i la deixem llevar uns 30 minuts.
Preescalfem el forn a 180º
4. Posem la coca a coure durant 25-30 minuts (el temps depèn del forn). Jo i poso una tassa amb aigua a dins del forn, això fa que ens quedi el pa més cruixent.






13 comentaris:

  1. Ja me l'imagino ben cruixent i amb una crosta molt gustosa. I l'oloreta que surt del forn mentre es cou ha de ser deliciosa ;)

    ResponElimina
  2. Que delicia estas cocas y que pinta tiene.
    Un besote

    ResponElimina
  3. Lo que daría por probarlo... bueno, me conformare con verlo.
    Se ve exquisito.
    ;-D

    ResponElimina
  4. Huuummm que pinta mas rica tiene ...un besito

    ResponElimina
  5. Mira, aquesta setmana mateix havíem pensat de fer els panets d'oli d'aquest llibre, a la foto ja vaig veure que quedaven com una mena de xapata petita, tu l'has fet en versió gran. Molt bona adaptació :-)

    ResponElimina
  6. tinc aquest llibre i ara m'has fet dubtar de si he preparat aquesta recepta o no. Prenc nota que queda molt rebé.
    pt!

    ResponElimina
  7. Ummmmmmmmmm que pinta wapa te ha quedado divino,dan ganas de llevarse un caxin .
    Con esta forma hago la fougase y viendo lo bien que te ha quedado probare con mi masa de 5 minutos a ver que tal queda.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  8. Quina coca, Judith, sembla ben bé de fleca!

    ResponElimina
  9. Aquesta coca de pà t'ha quedat molt bé.
    Quina pinteta.
    patons maca

    ResponElimina
  10. Que rico! estoy deseando hacer un pan de este tipo que se ve mucho por los blogs y libros de panadería, pero si me parece muy complicado ya tengo esta receta :) que se ve igual de delicioso.
    bss

    ResponElimina
  11. T'ha quedat una coca espectacular!! Mil petons

    ResponElimina
  12. Que buena te h aquedado la coca y las galletas igual,que ricas de mantequilla.

    Buen finde ;))

    ResponElimina
  13. Mmmmmmm Judith... espectacular!!! aquesta l'he de probar, fa una pinta...!!!!
    La meva avia altre dia en va comprar una i era dura com un roc...
    Aviam si li'n faig una i la deixo amb la boca oberta... jajja
    Gràcies!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.