dijous, 4 de novembre del 2010

TRENA FARCIDA DE POMA, PANSES I ANOUS


Aquesta recepta ja és un clàssic a casa meva.
No és la primera vegada que la preparo ni tampoc serà l'última. Aquesta la vaig preparar en motiu de la castanyada (us enrecordeu) va molt bé per la gent que no els hi agraden les coses excesivament dolçes, perquè és molt suau, queda un briox molt esponjós amb un farcit molt gustós.
Us deixo un pas a pas perquè veieu que no té cap complicació alhora de donar-li la forma.
Font: LLibre pan y bolleria de thermomix
INGREDIENTS:
Briox:
150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells d'ou
20 gr de llevat fresc (de fleca)
400 gr de farina de força (molt important perquè ens quedi esponjós)
50 gr de sucre + 1 pessic de sal
50 gr de mantega fossa per pintar la massa
Farcit:
300 gr de poma
50 gr de panses (previament remullades)
100 gr d'anous
50 gr de sucre moreno
canyella en pols
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet i la mantega al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2 i 1/2.
2. Afegim els rovells, el llevat i remenem 10 segons velocitat 3.
3. Incorporem la farina, el sucre i el pessic de sal, barregem 15 segons a velocitat 6. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga.
4. Estirem la massa sobre la safata del forn forrada amb paper vegetal deixant-la rectangular, la pintem amb la mantega fossa.
5. Posem la poma al vas pelada i tallada a quarts i posem un xic de suc de llimona perquè no s'oxidi i la triturem 4 segons a velocitat 4. La posem al mig de la massa, desprès continuem amb les anous també les triturem 4 segons a velocitat 4, i les posem pel cim de la poma, afegim les panses remullades i el sucre moreno, per acabar espolvoregem amb la canyella amb pols.
No us explico res mes perquè amb el pas a pas no fa falta, ja veureu que és molt fàcil.
Nota: és un postre que li podeu canviar el tipus de farcit, és poden treure les panses i posar-hi perletes de xocolata. Us la recomano per el dia que estigueu convidats i sigueu molta colla, en surten moltes racións a part d'això la gent queda al.lucinada perquè és molt espectacular.
1. Estirem la massa i la pintem amb mantega


2. Incorporem el farcit, poma, anous, panses, canyella i sucre



3. Ara li farem una talls horitzontalment sense acabar d'arribar al mig



4. Començarem a trenar, intercalant les tires d'un costat amb l'altre.





5. Veieu que és senzill, per acabar mullem amb aigua la punta per poder cellar bé la massa






6. Us té de quedar així, ara la pintem amb ou i la deixem reposar fins que dobli el seu volum.






7. Precalentem el forn a 180º.
Quan sigui calent la posem a coure 30 -35 minuts, depèn del forn. I aquí teniu el resultat final.











19 comentaris:

  1. Boníssim i un pas a pas genial!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Quina passada! t'ha quedat meravellosa! això es podria convertir en un clàssic a casa meva també!!!
    Molts Petons

    ResponElimina
  3. M'encanten les trenes brioix! les panses i nous són excel·lents amb el brioix, en faria seeempre! La poma la provaré la pròxima vegada ha de ser dolçet dolçet!
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  4. Una trenza preciosa y seguro que riquísima. No quedaría ni una miguita...

    Besos.

    ResponElimina
  5. T'ha quedat un pas a pas molt be explicat...i el farcit bonisim..

    M'agraden aquest panellets ...
    un petonet

    ResponElimina
  6. Molt ben explicat i molt ben farcit, que bo noia!

    ResponElimina
  7. Que buena pinta!! Tiene que estar buenísima
    Un besiño.

    ResponElimina
  8. No he fet mai brioix però ja en tinc ganes!.Prenc nota.Vaig començar a fer trenes (salades amb pasta de full) i han estat sempre un gran èxit així és que ja em ve de gust de fer-ho amb massa dolça!gràcies!

    ResponElimina
  9. Qué rica trenza! el relleno esta irresistible, y la presentación hermosa.
    un besito,

    ResponElimina
  10. ¡¡Riquísima trenza!! y con ese relleno...mmmmm
    ;-D

    ResponElimina
  11. deliciosa! per esmorzar o per un café de mitja tarda la trobo perfecta.
    pt!

    ResponElimina
  12. Judith te ha quedado preciosa la trenza y con ese relleno, riquísima seguro. Tomo nota. besitos y feliz finde...

    ResponElimina
  13. Ummmmmmmmmm se ve deliciosa esa trenza que preparaste!!! bueno,he visto montones d eocsas ricas por tu cocina asi que con tu permiso me quedo por aqui,besos.Ana

    ResponElimina
  14. ESPECTACULAR!!!!!!! No tinc paraules. La trena t'ha quedat super bé, i el farcit provem.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Holaaa!! me da gusto conocerte, tu blog está muy bueno y este pan... que deliciaaaa!!
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  16. Está preciosa, te ha quedado fantástica.
    saludos (dadá flavors)

    ResponElimina
  17. Per esmorzar ha de ser deliciós, amb el farcit tan gustós i el brioix tan flonjo i esponjós...

    ResponElimina
  18. Ummmmmmmmmmmmmm seguro que de muerte lenta wapa ,una receta y paso a paso de 10 points,me llevo un caxin y una galleta te han quedado divinas.
    Bicos mil y feli finde.

    ResponElimina
  19. Té una pinta molt tentadora! T'ha quedat genial! Jo per aquests tipos de dolços sóc una negada... però algun dia m'hi posaré a veure si d'una vegada per totes em surt alguna cosa mitjanament descent.
    M'ha agradat molt el teu blog, amb el teu permís, em quedo una estoneta mirant quines receptes delicioses més tens per aquí.

    Moltísimes gràcies per pasar-te pel meu blog!

    Petonets!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.