No és la primera vegada que la preparo ni tampoc serà l'última. Aquesta la vaig preparar en motiu de la castanyada (us enrecordeu) va molt bé per la gent que no els hi agraden les coses excesivament dolçes, perquè és molt suau, queda un briox molt esponjós amb un farcit molt gustós.
Us deixo un pas a pas perquè veieu que no té cap complicació alhora de donar-li la forma.
Font: LLibre pan y bolleria de thermomix
INGREDIENTS:
Briox:
150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells d'ou
20 gr de llevat fresc (de fleca)
400 gr de farina de força (molt important perquè ens quedi esponjós)
50 gr de sucre + 1 pessic de sal
50 gr de mantega fossa per pintar la massa
Farcit:
300 gr de poma
50 gr de panses (previament remullades)
100 gr d'anous
50 gr de sucre moreno
canyella en pols
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet i la mantega al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2 i 1/2.
2. Afegim els rovells, el llevat i remenem 10 segons velocitat 3.
3. Incorporem la farina, el sucre i el pessic de sal, barregem 15 segons a velocitat 6. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga.
4. Estirem la massa sobre la safata del forn forrada amb paper vegetal deixant-la rectangular, la pintem amb la mantega fossa.
5. Posem la poma al vas pelada i tallada a quarts i posem un xic de suc de llimona perquè no s'oxidi i la triturem 4 segons a velocitat 4. La posem al mig de la massa, desprès continuem amb les anous també les triturem 4 segons a velocitat 4, i les posem pel cim de la poma, afegim les panses remullades i el sucre moreno, per acabar espolvoregem amb la canyella amb pols.
No us explico res mes perquè amb el pas a pas no fa falta, ja veureu que és molt fàcil.
Nota: és un postre que li podeu canviar el tipus de farcit, és poden treure les panses i posar-hi perletes de xocolata. Us la recomano per el dia que estigueu convidats i sigueu molta colla, en surten moltes racións a part d'això la gent queda al.lucinada perquè és molt espectacular.
1. Estirem la massa i la pintem amb mantega
Boníssim i un pas a pas genial!!!
ResponEliminaPetonets
Quina passada! t'ha quedat meravellosa! això es podria convertir en un clàssic a casa meva també!!!
ResponEliminaMolts Petons
M'encanten les trenes brioix! les panses i nous són excel·lents amb el brioix, en faria seeempre! La poma la provaré la pròxima vegada ha de ser dolçet dolçet!
ResponEliminaFins aviat! ;)
Una trenza preciosa y seguro que riquísima. No quedaría ni una miguita...
ResponEliminaBesos.
T'ha quedat un pas a pas molt be explicat...i el farcit bonisim..
ResponEliminaM'agraden aquest panellets ...
un petonet
Molt ben explicat i molt ben farcit, que bo noia!
ResponEliminaQue buena pinta!! Tiene que estar buenísima
ResponEliminaUn besiño.
No he fet mai brioix però ja en tinc ganes!.Prenc nota.Vaig començar a fer trenes (salades amb pasta de full) i han estat sempre un gran èxit així és que ja em ve de gust de fer-ho amb massa dolça!gràcies!
ResponEliminaQué rica trenza! el relleno esta irresistible, y la presentación hermosa.
ResponEliminaun besito,
¡¡Riquísima trenza!! y con ese relleno...mmmmm
ResponElimina;-D
deliciosa! per esmorzar o per un café de mitja tarda la trobo perfecta.
ResponEliminapt!
Judith te ha quedado preciosa la trenza y con ese relleno, riquísima seguro. Tomo nota. besitos y feliz finde...
ResponEliminaUmmmmmmmmmm se ve deliciosa esa trenza que preparaste!!! bueno,he visto montones d eocsas ricas por tu cocina asi que con tu permiso me quedo por aqui,besos.Ana
ResponEliminaESPECTACULAR!!!!!!! No tinc paraules. La trena t'ha quedat super bé, i el farcit provem.
ResponEliminaUna abraçada
Holaaa!! me da gusto conocerte, tu blog está muy bueno y este pan... que deliciaaaa!!
ResponEliminabesos
Gaby
Está preciosa, te ha quedado fantástica.
ResponEliminasaludos (dadá flavors)
Per esmorzar ha de ser deliciós, amb el farcit tan gustós i el brioix tan flonjo i esponjós...
ResponEliminaUmmmmmmmmmmmmmm seguro que de muerte lenta wapa ,una receta y paso a paso de 10 points,me llevo un caxin y una galleta te han quedado divinas.
ResponEliminaBicos mil y feli finde.
Té una pinta molt tentadora! T'ha quedat genial! Jo per aquests tipos de dolços sóc una negada... però algun dia m'hi posaré a veure si d'una vegada per totes em surt alguna cosa mitjanament descent.
ResponEliminaM'ha agradat molt el teu blog, amb el teu permís, em quedo una estoneta mirant quines receptes delicioses més tens per aquí.
Moltísimes gràcies per pasar-te pel meu blog!
Petonets!!