Avui us deixo una recepta molt adient per aquests dies de fred, perquè un hivern sense sopes no sería un bon hivern.
Amb aquesta crema de salmó fumat vull col.laborar amb HEMC d'aquest mes de gener que va dedicat a les sopes.
Font: llibre imprescindible de thermomix
INGREDIENTS:
250 gr de gambes (poden ser congelades)
1/2 litre d'aigua
150 gr de porro
100 gr de xampinyó
100 gr de pastanaga
30 gr de mantega
40 gr d'oli d'oliva
100 gr de salmó fumat
300 gr de nata líquida especial cuina
sal i pebre al gust
PREPARACIÓ:
1. Pelarem les gambes, i amb les cloves, els caps i el 1/2 litre d'aigua farem un fumet, reservem els cossos. Programem 5 minuts, 100º, velocitat 4. Colarem i reservem, netegem bé el vas i la tapa.
2. Ara posarem el porro, la pastanaga, els xampinyons, la mantega i l'oli. Triturem 8 segons a velocitat 5, a continuació programarem 10 minuts, 100º, velocitat 3.
3. Afegirem el fumet i triturarem 1 minut velocitat 7, afegim la nata líquida sal i pebre, programem 20 minuts, 100º, velocitat 2. Quan faltin 3, 4 minuts per acabar afegim el salmó tallat petit i les gambes. Triturem 20 segons a velocitat 3.
Ja estarà llesta per servir!!!
Nota: és una crema molt consistent, atipa molt, si la mengeu per sopar pot ser plat únic.
De salmó fumat no l'he tastat mai, quan vaig començar a fer els meus primers intents a la cuina, vaig intentar fer una cosa per l'stil, però el salmó es va coure i va acabar a lesw escombraries.:P.
ResponEliminaM¡emporto la recepta.
Com m'agraden les sopes i les cremes! i en aquests dies de fred, més!!! Aquesta recepta teva l'hauré de probar!!!
ResponEliminaUna propuesta muy interesante.
ResponEliminaBesitos.
;-D
Oh!! Una crema de salmó fumat!! Quina recepta més bona!! L'hauré de fer! M'agrada molt! una abraçada, Paula
ResponEliminaQue bona Judith, com m'agraden els plats de cullera y aquesta cremeta me l'emporto.
ResponEliminaMoltes gràcies
Un petonàs
Sabes? de las cosas q más me gustan son las sopas, e lo q sea y esta debe estar muy rica y reconfortante.
ResponEliminabsss
Aquesta sopa te molt bono pinta i amb el fred que diuen ens farà, anirà molt bé.
ResponEliminaHe probat la teva recepte de confitura de pebrot i tot que no tinc termomix, ha quedat per llepar-se els dits.
Una abraçada
Judith que rica tiene que estar¡¡¡, me encantan los platos de cuchara y de esta sopa me gusta todo¡ Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaTe una pinta deliciosa com tot el que fas ,la provarem Una abraçada i gràcies
ResponEliminaNena, em sembla que abans de fer guardiola per la càmara de fotos ho hauré de fer per la Thermomix. Jo el que envejo més és la rapidesa, la netedad a l'hora de cuinar, perquè hi han dies que amb 24hores no en fans prou, tot s'apilona, i a casa ens agrada menjar bé, sa, i la cuina vol temps.
ResponEliminaUmmm, m'encanta el salmó fumat i aquesta crema a de ser boníssima, la guardo.
ResponEliminaPetonets
Nosaltres ens la vam cruspir per Nadal, va sortir boníssima!
ResponEliminaUmmmmm a mi madre y ami nos encanta el salmon ahumado ,con tu permiso tomo nota ,seguro esta deliciosa no hay mas que ver la foto.
ResponEliminaBicos mil.
Quina crema més maca, la trobo molt original amb el salmó fumat, em sembla que la provaré aviat a casa, ja m'imagino l'olor...
ResponEliminaUna crema ben contundent, com un bon plat únic.
ResponEliminaPetons
Qué manera tan original de comer pescado... nunca he probado el salmón ahumada en sopa. Tengo que hacerlo.
ResponEliminaBesos.