dijous, 24 de març de 2011

ESPIGUES DE PA D'ESPELTA - DOLÇA o SALADA ???




Aquestes espigues de pa, donen molt de joc perquè les pots farcir del que més t'agradi, són ràpides i molt fàcils de fer i agraden a tothom a grans i petits. Aquesta recepta la fem en una classe de cuina thermomix i la veritat us he dir que tothom surt entusiasmat i molt content de tenir la thermomix a la seva cuina, per mi és un gran "pinxe" que t'ajuda molt i et treu molta feina del cim.

Quina versió us agrada més, la dolça o la salada????


INGREDIENTS:


50 gr de xocolata fondant

50 gr de panses

un grapat de nous

50 gr de formatge emmental

50 gr tacos de pernil salat

100 gr d'espelta en gra

40 gr de llevat fresc

400 gr de farina de força

260 gr d'aigua tèbia

1 culleradeta de sal

1 ou per pintar


PREPARACIÓ:

Negreta
1. Posem la xocolata al vas i la ratllem 10 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.

2. Sense rentar el vas, posem el formatge i el trinxem 5 segons al 5. Retirem i reservem.

3. Ara posem l'espelta en gra i en farem farina programant 30 segons velocitat 5-10.

4. Afegim l'aigua tèbia, el llevat i barregem 15 segons a velocitat 3.

5. Incorporem la farina, la sal i amassem 1 minut, velocitat espiga. Retirem la meitat de la massa del vas, i la que ens queda a dins li afegim les panses, xocolata i les anous partides (jo amb les mans) amassarem 30 segons a velocitat espiga, retirem del vas i acabem d'unir amb les mans.

6.Posem l'altre meitat de la massa a dins del vas i afegim el formatge i el pernil, amassem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i acabem d'unir amb les mans.

7. Formem les espigues així i les pintem amb ou. Les deixem reposar 30 minuts i les posarem a coure al forn 20-25 minuts a 200º.

















18 comentaris:

  1. Hola JUDITH!Tanto tiempo....a pesar de que el chocolate es una de mis pasiones,la espida salada me ha calado.Me encanta y es un aperitivo para picotear rico,rico...

    Besos

    ResponElimina
  2. Entro por primera vez en tu cocina y me gustan los dos panes. Me quedo como seguidora.
    Bicos

    ResponElimina
  3. Tinc que triar??? es que unes per aperitiu son fantastiques, pero l'altres per berenar ara encara ho son més...
    petonets

    ResponElimina
  4. Este es un clásico de las clases básicas de th. A mi por una vez y sin que sirva de precedente me gusta más la versión salada, ¿ o no?, aisssss no sé me gustan las dos.
    Un besito

    ResponElimina
  5. Te molt bona pinta, pero no se on puc comprar l'espelta en gra??

    ResponElimina
  6. ¡Uyyyyyyyyyyy!.
    Que pinta mas buena!!!!!
    Me gusta mucho el diseño de los panes.
    No sabría por cual decidirme.....
    ¡Mejor me quedo con los dos!.

    Pochoncicos.

    ResponElimina
  7. Jo em quedo amb les dues ,primer la salada i de postres la dolça.Una abraçada

    ResponElimina
  8. A mi també m'aniria bé una de cada ( o dos, o tres...)

    ResponElimina
  9. quines espigues tan atractives!, no sabria per quina decidir-me... potser un bocí de cada i el de la salada més gros!,ja,ja. A veure si un dia puc fer-les... tot i que no crec em quedin tan i tan boniques! Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Un tallet de cada siusplau!! no puc pas triar...

    ResponElimina
  11. Ohhh, m'encantes les dues, així que m'he les emporto!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Eres una experta haciendo espigas y estas de pan se ven bonitas y muy ricas qué originales...besitos y buen findeee

    ResponElimina
  13. ostres Judith! aquestes espigues han de ser un vici!! que maques són! petonets

    ResponElimina
  14. Ja veig que us han agradat sempre que les faig tenen molt d'èxit!!!
    Hola Núria mira l'espelta en gra la compro a l'herbolari, normalment en tenen però sino la demano i en dos dies la tenen a la botiga.
    Maria Cosbel de la Bisbal m'encantaría poder deixar-te missatges però no tinc el teu mail.

    ResponElimina
  15. Uma receita maravilhosa esta. Adorei. Bom fim de semana. Abraço.

    ResponElimina
  16. Que bones!!! Jo em quedo amb les dues....

    ResponElimina
  17. Judith, el pa amb aquesta forma d'espiga queda molt vistós! Jo em quedo amb les dues versions. :p

    ResponElimina
  18. Vaig anar a una "classe de TMX" i les vam fer, ràpides, bones i molt aparents.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.