Aquestes espigues de pa, donen molt de joc perquè les pots farcir del que més t'agradi, són ràpides i molt fàcils de fer i agraden a tothom a grans i petits. Aquesta recepta la fem en una classe de cuina thermomix i la veritat us he dir que tothom surt entusiasmat i molt content de tenir la thermomix a la seva cuina, per mi és un gran "pinxe" que t'ajuda molt i et treu molta feina del cim.
Quina versió us agrada més, la dolça o la salada????
INGREDIENTS:
50 gr de xocolata fondant
50 gr de panses
un grapat de nous
50 gr de formatge emmental
50 gr tacos de pernil salat
100 gr d'espelta en gra
40 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
260 gr d'aigua tèbia
1 culleradeta de sal
1 ou per pintar
PREPARACIÓ:
1. Posem la xocolata al vas i la ratllem 10 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.
2. Sense rentar el vas, posem el formatge i el trinxem 5 segons al 5. Retirem i reservem.
3. Ara posem l'espelta en gra i en farem farina programant 30 segons velocitat 5-10.
4. Afegim l'aigua tèbia, el llevat i barregem 15 segons a velocitat 3.
5. Incorporem la farina, la sal i amassem 1 minut, velocitat espiga. Retirem la meitat de la massa del vas, i la que ens queda a dins li afegim les panses, xocolata i les anous partides (jo amb les mans) amassarem 30 segons a velocitat espiga, retirem del vas i acabem d'unir amb les mans.
6.Posem l'altre meitat de la massa a dins del vas i afegim el formatge i el pernil, amassem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i acabem d'unir amb les mans.
7. Formem les espigues així i les pintem amb ou. Les deixem reposar 30 minuts i les posarem a coure al forn 20-25 minuts a 200º.
Hola JUDITH!Tanto tiempo....a pesar de que el chocolate es una de mis pasiones,la espida salada me ha calado.Me encanta y es un aperitivo para picotear rico,rico...
ResponEliminaBesos
Entro por primera vez en tu cocina y me gustan los dos panes. Me quedo como seguidora.
ResponEliminaBicos
Tinc que triar??? es que unes per aperitiu son fantastiques, pero l'altres per berenar ara encara ho son més...
ResponEliminapetonets
Este es un clásico de las clases básicas de th. A mi por una vez y sin que sirva de precedente me gusta más la versión salada, ¿ o no?, aisssss no sé me gustan las dos.
ResponEliminaUn besito
Te molt bona pinta, pero no se on puc comprar l'espelta en gra??
ResponElimina¡Uyyyyyyyyyyy!.
ResponEliminaQue pinta mas buena!!!!!
Me gusta mucho el diseño de los panes.
No sabría por cual decidirme.....
¡Mejor me quedo con los dos!.
Pochoncicos.
Jo em quedo amb les dues ,primer la salada i de postres la dolça.Una abraçada
ResponEliminaA mi també m'aniria bé una de cada ( o dos, o tres...)
ResponEliminaquines espigues tan atractives!, no sabria per quina decidir-me... potser un bocí de cada i el de la salada més gros!,ja,ja. A veure si un dia puc fer-les... tot i que no crec em quedin tan i tan boniques! Una abraçada.
ResponEliminaUn tallet de cada siusplau!! no puc pas triar...
ResponEliminaOhhh, m'encantes les dues, així que m'he les emporto!!!
ResponEliminaPetonets
Eres una experta haciendo espigas y estas de pan se ven bonitas y muy ricas qué originales...besitos y buen findeee
ResponEliminaostres Judith! aquestes espigues han de ser un vici!! que maques són! petonets
ResponEliminaJa veig que us han agradat sempre que les faig tenen molt d'èxit!!!
ResponEliminaHola Núria mira l'espelta en gra la compro a l'herbolari, normalment en tenen però sino la demano i en dos dies la tenen a la botiga.
Maria Cosbel de la Bisbal m'encantaría poder deixar-te missatges però no tinc el teu mail.
Uma receita maravilhosa esta. Adorei. Bom fim de semana. Abraço.
ResponEliminaQue bones!!! Jo em quedo amb les dues....
ResponEliminaJudith, el pa amb aquesta forma d'espiga queda molt vistós! Jo em quedo amb les dues versions. :p
ResponEliminaVaig anar a una "classe de TMX" i les vam fer, ràpides, bones i molt aparents.
ResponEliminaPTNTS
Dolça