Font: llibre pan y bolleria amb thermomix
INGREDIENTS:
90 gr de llet
30 gr de llevat fresc
4 ous mitjans
500 gr de farina de força
60 gr de sucre
10 gr de sal
100 gr de mantega
PREPARACIÓ: (thermomix)
1. Escalfem la llet al vas durant 30 segons a 37º, velocitat 1. Afegim el llevat per el bocal i remenem 10 segons a velocitat 3.
2. Afegim els ous, la farina, el sucre i la sal. Remenem 30 segons a velocitat 6. A continuació amassem 3 minuts, velocitat espiga.
3. Tornem a programar 2 minuts a velocitat espiga i per el bocal anem afegint la mantega tallada a trossets. Deixem reposar la massa a dins del vas 1 hora aproximadament fins que dobli el seu volum.
4. Un cop a doblat el volum amb l'espàtula la fem baixar cap a les ganivetes i tornem a amassar 1 minut a velocitat espiga.La treièm del vas i la tallem a porcions per formar les trenes. Fem rodar la massa pel cim de l'encimera (prèviament enfarinada) fins aconseguir un caneló llarg. La resta us deixo un pas a pas és més fàcil veure-ho que explicar-ho.
Precalentem el forn a 200º
5. Les pintem amb ou i posem sucre pel cim i les deixem llevar una estona més 30 minuts aprox. Les posem a coure 15- 20 minuts al forn. Controleu que no és dorin massa ràpid perquè sinó us quedaran resseques.
Podem fer les trenes de dues maneres amb tres boletes les anem estirant i les deixem de la mateixa mida les col.loquem en forma d'estrella (com a la foto) i les anem trenant primer d'un costat i desprès de l'altre.
L'altre manera de fer-les és dues boles de massa una més grossa que l'altre les estirem com un caneló un quedarà més llarg aquest el doblarem i al mig i posarem l'altre més curt. Mireu l'imatge és fàcil. Desprès ja podreu començar a trenar-la mireu d'amagar les puntes a sota perquè no s'obrin al coure-les.
BON PROFIT!!!!
Hola, he conocido tu blog gracias a la propuesta de CWK. Me ha gustado mucho tu paso a paso. Las tenzas te han quedado preciosas.
ResponEliminaMe quedo por aquí de seguidora. Un besin
Nosotros también nos quedamos por aquí! La miga de las trenzas se ve súper apetecible :) Un saludo!
ResponEliminaQue bé t'ha quedat el brioix. La recepta amb la thermomix no la sabia però per un altre cop ho provaré.
ResponEliminaPetons
Judith quina bona pinta que fan aquestes trenes.
ResponEliminaQuin bon esmorçar que van fer els teus.
Ostres, entre les trufes d'abans i aquests brioixos quina golafreria!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
A casa teva deuen ser molt llaminers!
ResponEliminaamb una mare com tu deuen estar encantats!
Molt bona pinta.
Una abraçada.
Judith ya tienes una seguidora más, no te conocía, te ha quedado una trenza realmente apetecible, tomo nota.
ResponEliminaBesitos.
Riquísimo y muy bien explicado. besitossss
ResponEliminaUna explicación fabulosa de como se hacen las trenzas ( y no me atrevo con ellas)
ResponEliminaBesos.
Te han quedado buenísimas con una miga tan tierna, me apunto tu receta :)
ResponEliminaSaludos
M'encanten els brioixos
ResponEliminaMaquíssim i boníssim, ja es veu!
ResponEliminaQue bo que és el brioix, per esmorzar sucadet al café amb llet....una delícia!! Mai n'he fet, em sembla molt complicat, a veure si m'animo! petons
ResponEliminaHola Judith, no te conocia, me gusta mucho tu cocina, me quedo un ratito, tus trezas buenisimas. Besos
ResponEliminaQuines trenes més maques i segur que bones! m'imagino l'oloreta que feien al cure's... ! i quines bone imatges per fer-la! gràcies!
ResponEliminaQuina bona pinta m'ho apunto i ho provo. Moltes felicitats pel teu blog es fantàstic!!!
ResponElimina