dimarts, 25 d’octubre de 2011

BRIOIX

C. WHOLE KITCHEN aquest mes d'octubre ens invita a preparar un bollo clàssic Francès: EL BRIOIX



Aquest brioix va ser tot un èxit ahir per esmorzar a casa. És fàcil de preparar però com totes les masses necessita el seu temps de repòs. El resultat és una massa molt tova i esponjosa tot i què a casa em deien què li faltava dolçor no en va quedar ni una d'aquestes trenes.
Font: llibre pan y bolleria amb thermomix

INGREDIENTS:

90 gr de llet
30 gr de llevat fresc
4 ous mitjans
500 gr de farina de força
60 gr de sucre
10 gr de sal
100 gr de mantega

PREPARACIÓ: (thermomix)

1. Escalfem la llet al vas durant 30 segons a 37º, velocitat 1. Afegim el llevat per el bocal i remenem 10 segons a velocitat 3.

2. Afegim els ous, la farina, el sucre i la sal. Remenem 30 segons a velocitat 6. A continuació amassem 3 minuts, velocitat espiga.

3. Tornem a programar 2 minuts a velocitat espiga i per el bocal anem afegint la mantega tallada a trossets. Deixem reposar la massa a dins del vas 1 hora aproximadament fins que dobli el seu volum.


4. Un cop a doblat el volum amb l'espàtula la fem baixar cap a les ganivetes i tornem a amassar 1 minut a velocitat espiga.La treièm del vas i la tallem a porcions per formar les trenes. Fem rodar la massa pel cim de l'encimera (prèviament enfarinada) fins aconseguir un caneló llarg. La resta us deixo un pas a pas és més fàcil veure-ho que explicar-ho.

Precalentem el forn a 200º

5. Les pintem amb ou i posem sucre pel cim i les deixem llevar una estona més 30 minuts aprox. Les posem a coure 15- 20 minuts al forn. Controleu que no és dorin massa ràpid perquè sinó us quedaran resseques.


Podem fer les trenes de dues maneres amb tres boletes les anem estirant i les deixem de la mateixa mida les col.loquem en forma d'estrella (com a la foto) i les anem trenant primer d'un costat i desprès de l'altre.



L'altre manera de fer-les és dues boles de massa una més grossa que l'altre les estirem com un caneló un quedarà més llarg aquest el doblarem i al mig i posarem l'altre més curt. Mireu l'imatge és fàcil. Desprès ja podreu començar a trenar-la mireu d'amagar les puntes a sota perquè no s'obrin al coure-les.








BON PROFIT!!!!

16 comentaris:

  1. Hola, he conocido tu blog gracias a la propuesta de CWK. Me ha gustado mucho tu paso a paso. Las tenzas te han quedado preciosas.
    Me quedo por aquí de seguidora. Un besin

    ResponElimina
  2. Nosotros también nos quedamos por aquí! La miga de las trenzas se ve súper apetecible :) Un saludo!

    ResponElimina
  3. Que bé t'ha quedat el brioix. La recepta amb la thermomix no la sabia però per un altre cop ho provaré.
    Petons

    ResponElimina
  4. Judith quina bona pinta que fan aquestes trenes.
    Quin bon esmorçar que van fer els teus.

    ResponElimina
  5. Ostres, entre les trufes d'abans i aquests brioixos quina golafreria!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. A casa teva deuen ser molt llaminers!
    amb una mare com tu deuen estar encantats!
    Molt bona pinta.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Judith ya tienes una seguidora más, no te conocía, te ha quedado una trenza realmente apetecible, tomo nota.
    Besitos.

    ResponElimina
  8. Riquísimo y muy bien explicado. besitossss

    ResponElimina
  9. Una explicación fabulosa de como se hacen las trenzas ( y no me atrevo con ellas)

    Besos.

    ResponElimina
  10. Te han quedado buenísimas con una miga tan tierna, me apunto tu receta :)
    Saludos

    ResponElimina
  11. Que bo que és el brioix, per esmorzar sucadet al café amb llet....una delícia!! Mai n'he fet, em sembla molt complicat, a veure si m'animo! petons

    ResponElimina
  12. Hola Judith, no te conocia, me gusta mucho tu cocina, me quedo un ratito, tus trezas buenisimas. Besos

    ResponElimina
  13. Quines trenes més maques i segur que bones! m'imagino l'oloreta que feien al cure's... ! i quines bone imatges per fer-la! gràcies!

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta m'ho apunto i ho provo. Moltes felicitats pel teu blog es fantàstic!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.