divendres, 30 de desembre del 2011

POLLASTRE FARCIT DE NADAL


 Que sería del nadal sense el pollastre farcit??
Aquest any amb la meva mare que sóm les que elaborem el menú del dia de nadal ens vam decidir per tornar a les tradicions i fer un pollastre farcit. Ens va quedar boníssim no en va sobrar ni les engrunes, jeje
La recepta la vaig veure al magazine de Thermomix però anava farcit dolç i a casa el tema agredolç no ens agrada gairé, així que li vaig canviar el farcit i problema resolt.
Us en deixo la recepta per si encara us queden ganes de cuinar el podeu preparar per any nou o la diada de Reis!!

INGREDIENTS:

1 pollastre de 2 kg (li demanem al carnisser que ens l'obri pel mig  li tregui la carcanada conservant les cuixetes i les ales)
sal i pebre
Pel farcit:
300 gr de carn picada de porc
70 gr d'oli d'oliva
100 gr de pinyons
canyella en pols
nou moscada en pols
sal i pebre
3 cullerades de pa ratllat
2 ous + 3 ous durs
30 gr de ceps deshidratats
200 gr d'aigua per hidratar els ceps
50 gr de paté a les fines herbes
Salsa:
300 gr de ceba
30 gr d'oli d'oliva
70 gr de mantega
180 gr de vi blanc
180 gr d'oporto
200 gr d'aigua la d'hidratar els ceps
1 culleradeta de sal
Mantega de porc per untar el pollastre i la safata per anar el forn

PREPARACIÓ:

1.Salpebrem el pollastre per dins i per fora. Posem a hidratar els ceps amb 200 gr d'aigua.

2. Posem al vas l'oli del farcit i l'escalfem 5 minuts, varoma, velocitat 1. Afegim els pinyons i programem 7 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Colem l'oli i el tornem a posar al vas, reservem els pinyons.

3. Condimentem la carn picada posant-li sal, pebre, nou moscada i canyella en pols (poca es nota molt el gust). Posem la carn a dins del vas i programem 10 minuts, 100º, velocitat 2.

4. Colem els ceps i reservem l'aigua els tallem a trossets i els afegim pel bocal a la carn. Mentre en un vol batem els ous.

5. Quan acabi el temps programat afegim el paté a les fines herbes, el pa ratllat i els ous batuts remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem els pinyons i remenem a velocitat 2 uns segons els justos per veure'ls integrats a la carn.

6. Aboquem la carn a sobre el pollastre i posem els ous durs a  sobre i anem cosint com si féssim un brodat amb compte de no trencar-li gaire la pell. Un cop cosit el posem a dins del recipient varoma tapem i reservem.

7. Ara sense rentar el vas posem els 300 gr de ceba i trocejarem 3 segons a velocitat 5. Amb l'espàtula fem abaixar la resta de les parets afegim l'oli i la mantega i programem 15 minuts, varoma, velocitat cullera.

8. Afegim el vi blanc, l'oporto, l'aigua d'hidratar els bolets i la culleradeta de sal, posem el recipient varoma al seu lloc i programem 60 minuts, varoma, velocitat 1.

Precalentem el forn a 200º

9. Untem una safata amb greix de porc, untem el pollastre també amb greix i el rossegem al forn uns 15 -20 minuts.

BON PROFIT!!

Nota: Jo el vaig coure a la vigília i el dia de nadal només el vam tenir de rossejar, si voleu el podeu rossejar amb la salsa, nosaltres ni vam posar la meitat al forn i altre meitat la vam posar a part en una salsera a gust del consumidor.






Us deixo un pas a pas:

Primer el vam cosir una miqueta abans de farcir-lo per evitar que se'ns escapés el farcit





6 comentaris:

  1. No m'extranya que no en quedés res, té pinta d'estar boníssim!!
    Bon any!

    ResponElimina
  2. Judith aquest pollastre tenia que ser bonissim. No m'extranya que no en queessin ni les engrunes.
    Bon any nou !!!!

    ResponElimina
  3. que delicia, se ve espectacular!!!
    un besito, MUYYY FELIZ NOCHE Y UN FELICÍSIMO 2012!!!

    ResponElimina
  4. A dins del Varoma sembla que estigui esperant al jacuzzi XD
    Fet al vapor també t'assegures que no quedi sec, oi?

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.