dilluns, 12 de desembre de 2011

RISOTTO AL PARMIGIANO


 

Desprès d'una setmana de no publicar res, no per ganes sinó per falta de temps, perquè jo sóc de les que he treballat un dia si i un dia no, quin liu!! Al final ja no sabia a quin dia estàvem, us deixo amb aquesta deliciosa recepta de risotto  que a casa ens agraden molt i si a més li afegim formatge encara més!!!

INGREDIENTS:

80 gr de parmesà
60 gr de ceba tallada a quarts
60 gr de mantega
400 gr d'arròs especial risotto (Nomen)
70 gr de vi blanc
830 gr de caldo de verdures
1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem el parmesà a trossos dins del vas i el ratllem 15 segons a velocitat 5-10. Retirem i reservem.

2. Ara posem la ceba i la trinxem 3 segons a velocitat 7. Afegim 30 gr de mantega i sofregim 3 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Afegim l'arròs i programem 3 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1. Sense posar el cubilet.

4. Incorporem el vi blanc i programem 1 minut, 100º, gir esquerra, velocitat 1, sense posar el cubilet per evaporar l'alcohol.

5. Afegim el caldo de verdures la sal i programem 10 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1.

6. Un cop acabi el temps el servim en una safata li posem la resta de la mantega i el parmesà pel sobre, ja estarà llest per servir.

BON PROFIT!!

Nota: Per mi la base d'un bon risotto és l'arròs i aquest que us recomano per mi és un dels millors, no és passa i queda al dente.

12 comentaris:

  1. Un plat bàsic molt bo, se li pot afegir d'altres ingredients i sempre queda boníssim.
    Petonets

    ResponElimina
  2. jo també vaig treballar dia si , dia no, vàrem tenir 3 dilluns/divendres jiji

    ResponElimina
  3. un risotto molt complert...

    petonets

    ResponElimina
  4. Judith este risotto se ve riquísimo, tomo nota. besitosss

    ResponElimina
  5. Que bo, si és que l'arros sol amb formatge es un plat habitual a casa meva...acostumo a posar el formatge a tot arreu on puc! jaj petons

    ResponElimina
  6. Un risotto boníssim. Siempre que en faig a casa ens cremem la boca, perque no podem esperar! Jajaj
    Petons.

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies a totes pels vostres comentaris
    Petons

    ResponElimina
  8. Oh! m'encanta el risotto ,però amb la termomix no l'he fet mai,ho provaré.
    Gràcies Judith ,fins aviat.

    ResponElimina
  9. Judith, que bo que és el risotto i amb el parmesà ha de ser brutal!!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Que bo que esta aquest risotto ummmmmm
    Petons

    ResponElimina
  11. Que booooooo!! diumenge en vam fer amb Idiazabal. També queda bo!
    Petonets

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.