dimarts, 3 de gener del 2012

TORTELL DE REIS FARCIT DE XOCOLATA

Bon Any nou a tothom!!!
Ja tornem a tenir la diada de Reis aquí, i com sempre a casa preparem el tortell de Reis, aquest el vaig fer el dia de portes obertes de Thermomix a la Delegació de Girona, amb la recepta que avui us deixo en surten dos tortells un no el vam farcir però li vam posar fruites confitades per sobre i l'altre que el va fer una servidora jeje el vaig farcir de xocolata ohhhh que bo!!! 
Anem a la recepta:

INGREDIENTS: (per un tortell de kilo)
120 gr de sucre
la pell d'una llimona sense gens de part blanca (ens amargaria)
La pell d'una taronja sense gens de part blanca
Massa mare:
70 gr de llet
10 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre
130 gr de farina de força
Massa:
60 gr de llet
70 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
20 gr de llevat fresc
30 gr d'aigua d'azahar
450 gr de farina de força
1 pessic de sal
1 ou batut per pintar-lo
fruita confitada, massapà, xocolata etç
Ametlla laminada
sucre moll (posem el sucre en un vol i el mullem una mica amb les mans)

PREPARACIÓ:

1. Farem sucre glaç posarem el sucre al vas i programarem 30 segons velocitat 5-10. afegirem la pell de la llimona i la de la taronja repetirem l'operació. Retirem i reservem.

2.Ara farem la massa mare posant tots els ingredients a dins del vas i programarem 15 segons velocitat 4. Retirem i formem un bola, la posem a dins d'un vol coberta amb aigua tèbia quan floti i hagi doblat el seu volum la tindrem a punt.

3.Posem al vas el sucre reservat, la mantega, els ous, el llevat fresc, l'aigua d'azahar, la farina de força, la sal i la bola de massa mare, programem 30 segons velocitat 6. A continuació amassem 3 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que ens surti pel bocal.

4. Fem baixar la massa amb l'espàtula i la tornem a amassar 1 minut, velocitat espiga. Retirem i sobre una superfície enfarinada li donem forma de tortell, ara és el moment de farcir-lo si voleu saber com cliqueu aquí per veure-ho en imatges. El deixem reposar fins que dobli el seu volum.

Precalentem el forn a 200º

5. El posem a coure al forn durant 25-30 minuts baixant la temperatura a 180º.

Nota: Si voleu i podeu posar un vol amb aigua a dins del forn això farà que sigui més cruixent. També i podeu posar una figureta del Rei i una fava tal com mana la tradició

Bona diada de Reis!!!








12 comentaris:

  1. Carai, Judith, això si que és un senyor tortell! Et va quedar molt bé.
    Jo de moment aquest any ho deixo corre això del tortell, ja en tinc prou de plats de festa.
    Feliç any nou, guapa!

    ResponElimina
  2. Això si que és un bon tortell!!! mmm... segur que està boníssim!!

    ResponElimina
  3. jo em quedo amb el de chocolata!!!! bonisim!

    ResponElimina
  4. Una ricetta nuova, per me... Mi piace tantissimo! Grazie per averla condivisa e felice 2012 :-)

    ResponElimina
  5. Ta quedat molt bé, cara qüestió de provar de fer-lo l’any vinent
    Petons

    ResponElimina
  6. Jo el faré demà, a veure que surt!! però el meu serà farcit de nata!! ;)
    per cert, saps on venen les figuretes de la faba i el rei?? petons

    ResponElimina
  7. Ainsss tus niñas van a disfrutar de lo lindo, con chocolate¡¡ bien rico debe estar. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  8. T'ha quedat molt bé quest tortell i així relleno de xocolata ha de ser bonissim.
    petons

    ResponElimina
  9. Farcidet de xocolata ha d'estar ben bo, també!!!
    Ara però a descansar de menjar, menjar i menjar, almenys una servidora heheh;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Feliz año Judith, qué rico se ve tu roscón, es cierto se parece al mío jeej, pero tú lo haces con masa madre y seguro que queda más esponjoso, a la próxima lo haré como tú. besitos guapa...

    ResponElimina
  11. Carai Judith et tenia ben descuidada,em pensava que feies vacances ,i veig que has treballat molt,t'ha quedat tot perfecte!
    Quin tortell tan boníssim!

    ResponElimina
  12. ups, ha kedat una mica estrany,no?....però bona feina !!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.