Avui toca una recepta amb productes de temporada, les carxofes. Tenim uns amics a Benicarló que és dediquen a la horta i sempre m'han dit que el millor moment de consumir les carxofes és ara l'hivern, encara que se'n troben tot l'any ara és quan estan en el seu millor moment. Aquesta recepta l'he tret del calendari Thermomix 2012.
Us animo a provar-la és d'aquelles receptes que va tot a dins del vas programes i te'n oblidés.
INGREDIENTS:
1.200Kg de carxofa
1 terrina de pernil salat a daus
el suc de mitja llimona
100 gr d'aigua
50 gr oli d'oliva
1 culleradeta de sal
1 gra d'all
PREPARACIÓ:
1. Netegem i partim les carxofes a quarts, les posem a dins d'un vol amb aigua i llimona perquè no s'oxidin.
2. Posem les papallones, afegim tots els ingredients i programem 20 minuts, varoma, velocitat 1.
3. Posem en una safata i servim.
DELICIOSES!!!
Que booooooo, fan una parella perfecta el pernil i les carxofes, la meva mare feia una recepta molt semblant i era boníssima.
ResponEliminaPetonets
boníssim!! a casa també en fem una recepta de carxofes semblant (però sense termomix) :-)
ResponEliminaBuena combinación con el jamón saladito. besos
ResponEliminaa mi m'encanten les carxofes a la brasa però així és una bona idea també! ho provaré ;)
ResponEliminajo també las faig, però sense thermomix...
ResponEliminaCon tan solo dos ingredientes has creado un plato de lujo.
ResponEliminaBesos.
Mmmm! Bones, bones... I si a més es poden fer amb THM, fantàstic. Una recepta més per provar!
ResponEliminaPetonets!
Anna
quina bona pinta, segur que van ser boníssimes.
ResponEliminaFelicitats
Hola guapa tu
ResponEliminaaixí queden delicioses,...un truc..no es necessari que les posin amb llimona,...aigua i una cullerada grossa de farina, queden súper blanques i no et trobes amb la acidés de la llimona
just avui serà el nostre sopar..hummm
mil petonets Susanna
Gràcies pel consell, no ho sabía!!
EliminaTienes toda la razón.
ResponEliminaLa mejor temporada para la alcachofa es justo ahora en invierno.
Me encantan con un buen jamón y te han quedado perfectas.
Pochoncicos.
M'encanten les carxofes amb pernil, però m'agraden més al microones ja que no cal posar-hi llimona i no m'emmascara el gustet de la carxofa...
ResponEliminaContra gustos no hay disputas... com diu aquell que canta
PTNTS
Dolça
Una recepta ben bona amb aquesta combinació!, ara només cal que no glaçin els camps i no es faci malbé la collita de carxofes!A reveure!
ResponEliminaJudith m'encanten les carxofes i amb pernil fantàstic,Però una pregunta molt tonta els 100cc d'aigüa i la llimona és per possar les carxofes en remull o per possar a dintre el vas?
ResponEliminaGràcies i bon cap de setmana.
Bo aquest plat!!!
ResponEliminaEspero que ja siguis a casa perquè fa un fred que pela! -3ºC!!!
Petons guapa!
Un plat perfecte per aquests dies!
ResponEliminaEl tìpic de les carxofes, però que mai falla.
ResponEliminaMuas!
Hola Judith!...T'ha quedat perfecte.
ResponEliminaUna abraçada.
Prenc nota...
ResponEliminaun petonet
Ahir al vespre les vaig fer, tot i que no les tenia totes, quan les vam provar ens van encantar. Genial !!!! Gràcies per la recepta.
ResponEliminaAquest migdia he fet aquesta recepta i ha quedat espectacular!
ResponEliminaJo sóc de les que poso les carxofes amb aigua i julivert per mantenir-ne el color. I no hi he posat la llimona a l'hora de coure-les. Boníssimes del tot! Gràcies!
Me'n alegro i t'animo a continuar provant receptes!
Elimina