dijous, 2 de febrer del 2012

CARXOFES AMB PERNIL


Avui toca una recepta amb productes de temporada, les carxofes. Tenim uns amics a Benicarló que és dediquen a la horta i sempre m'han dit que el millor moment de consumir les carxofes és ara l'hivern, encara que se'n troben tot l'any ara és quan estan en el seu millor moment. Aquesta recepta l'he tret del calendari Thermomix 2012.
Us animo a provar-la és d'aquelles receptes que va tot a dins del vas programes i te'n oblidés.

INGREDIENTS:

1.200Kg de carxofa
1 terrina de pernil salat a daus
el suc de mitja llimona
100 gr d'aigua
50 gr oli d'oliva
1 culleradeta de sal
1 gra d'all

PREPARACIÓ:

1. Netegem i partim les carxofes a quarts, les posem a dins d'un vol amb aigua i llimona perquè no s'oxidin.

2. Posem les papallones, afegim tots els ingredients i programem 20 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Posem en una safata i servim.

DELICIOSES!!!



22 comentaris:

  1. Que booooooo, fan una parella perfecta el pernil i les carxofes, la meva mare feia una recepta molt semblant i era boníssima.
    Petonets

    ResponElimina
  2. boníssim!! a casa també en fem una recepta de carxofes semblant (però sense termomix) :-)

    ResponElimina
  3. Buena combinación con el jamón saladito. besos

    ResponElimina
  4. a mi m'encanten les carxofes a la brasa però així és una bona idea també! ho provaré ;)

    ResponElimina
  5. jo també las faig, però sense thermomix...

    ResponElimina
  6. Con tan solo dos ingredientes has creado un plato de lujo.

    Besos.

    ResponElimina
  7. Mmmm! Bones, bones... I si a més es poden fer amb THM, fantàstic. Una recepta més per provar!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  8. quina bona pinta, segur que van ser boníssimes.
    Felicitats

    ResponElimina
  9. Hola guapa tu

    així queden delicioses,...un truc..no es necessari que les posin amb llimona,...aigua i una cullerada grossa de farina, queden súper blanques i no et trobes amb la acidés de la llimona

    just avui serà el nostre sopar..hummm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Tienes toda la razón.
    La mejor temporada para la alcachofa es justo ahora en invierno.
    Me encantan con un buen jamón y te han quedado perfectas.

    Pochoncicos.

    ResponElimina
  11. M'encanten les carxofes amb pernil, però m'agraden més al microones ja que no cal posar-hi llimona i no m'emmascara el gustet de la carxofa...

    Contra gustos no hay disputas... com diu aquell que canta
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Una recepta ben bona amb aquesta combinació!, ara només cal que no glaçin els camps i no es faci malbé la collita de carxofes!A reveure!

    ResponElimina
  13. Judith m'encanten les carxofes i amb pernil fantàstic,Però una pregunta molt tonta els 100cc d'aigüa i la llimona és per possar les carxofes en remull o per possar a dintre el vas?
    Gràcies i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  14. Bo aquest plat!!!
    Espero que ja siguis a casa perquè fa un fred que pela! -3ºC!!!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  15. El tìpic de les carxofes, però que mai falla.

    Muas!

    ResponElimina
  16. Hola Judith!...T'ha quedat perfecte.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. Ahir al vespre les vaig fer, tot i que no les tenia totes, quan les vam provar ens van encantar. Genial !!!! Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  18. Aquest migdia he fet aquesta recepta i ha quedat espectacular!

    Jo sóc de les que poso les carxofes amb aigua i julivert per mantenir-ne el color. I no hi he posat la llimona a l'hora de coure-les. Boníssimes del tot! Gràcies!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.