dimecres, 22 de febrer de 2012

PA AMB CAMEMBERT


Des de que vaig veure aquest pa al blog de la Cristina de Kanela y limón no me'l vaig poder teure del cap pensava que tenia de fer-lo i ràpid!!
Vaig estar buscant els seus origens i la tècnica amb el que s'elabora és de Valentina Zurkan us recomano que li feu una visita és impressionant el que fa amb les mans.
El dilluns al vespre vaig poder plegar d'hora i em vaig posar mans a la massa. us recomano que visiteu el blog de la Cristina ella ho explica super bé jo he intentat fotografiar els pasos però me'n he deixat o sigui que us deixo l'enllaç perquè els pugueu veure, costa més d'explicar que de fer. El resultat és un pa boníssim molt cruixent  amb un cor de formatge fos per anar-hi sucant espectacular!!! Proveu-lo!!!

INGREDIENTS: ( recepta adaptada a la Thermomix)

370 gr de llet
10 gr de sucre
25 gr de mantega + 20 gr per untar la massa
25 gr de llevat fresc
600 gr de farina de força
1 cullerada de sal (10 gr)
1 formatge camembert

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet al vas amb la mantega i el sucre, programem 2 minuts, 37º, velocitat 2. 

2. Incorporem el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

3. Afegim la farina i ha sobre la farina la sal, programem 3 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Ara treièm la massa, posem un plat sobre la thermomix  apretem bàscula i fem 4 boles de 150 gr cada una. Les estirem ben fines i amb la mantega restant (la fem fondre una mica al microones)
 anem pintant cada bola de massa i les posem una sobre l'altre per unir-les menys la última que ens quedarà a sobre.

5. Ara en aquesta massa li fem una creu al centre sense arribar a les vores. Tornem a repetir fent una altre creu així ens quedarà en 8 trossos. D'aquests trossos marquem un tall al mig sense arribar a partir-lo. Mireu foto és més fàcil del que sembla.

6. Anem girant els triangles d'un en un i ens quedarà una estrella, ara acabarem de partir el triangle en dos i anirem cargolant les puntes una en sentit contrari a l'altre. Foto

7. Amb la massa que ens a sobrat l'estirem i forrarem el formatge cargolant les vores com si d'una flor és tractés. El posem al mig de la rodona de triangles i l'acabem de muntar unint bé la flor amb la resta de triangles.

8. Precalentem el forn a 200º mentre deixem llevar el pa 

9. El posem a coure 25-30 minuts depèn del forn jo ho vaig fer amb aire i de seguida em va quedar rosset i cruixent.

BON PROFIT!!!


Us deixo un pas a pas:


23 comentaris:

  1. Judith guapa!! quina passada de pa... i amb camembert ja és "lo más" jejeje
    Una recepta per copiar.
    Ah i t'entenc, de vegades és més dificil explicar una recepta que fer-la.
    Un petonàs!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa la meva filla gran i jo soms unes amants incondicionals del formatg de qualsevol tipus i aquest pa ens va robar el cor, el repetiré segur, segurissim!!!

      Elimina
  2. Saps que ja tinc el camembert comprat,a punt de fer la recepta i que em ve genial que l'hagis penjat en el teu blog, per poder fer-ho amb la termomix,ets un sol.
    Ja et diré que tal a sortit! a tu perfecte!.
    Gràcies Judith.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Maria veuràs que és mes senzill del que sembla!!

      Elimina
  3. Quin pa més original Judith !! ..amb el formatge ha de ser bonissim.
    Petons

    ResponElimina
  4. Genial ese pan, por si sólo decora cualquier mesa ;)

    Besos

    ResponElimina
  5. Judith te ha quedado precioso y el camembert le da un sabor riquísimo seguro. besitos

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies a totes pel vostres comentaris, només us puc dir que el proveu, és exquisit!!!

    ResponElimina
  7. Ohhhhhh pero qué bonito!!!! a mi si me das pan y queso ya no necesito nada más.
    Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues yo igual no comí nada mas solo iba mojando el pan con el queso, que ricoooo!!!

      Elimina
  8. A mi també em va sorprendre molt aquest pà quan el vaig veure. T'ha quedat perfecte!! A veure si m'animo i intento fer-lo!!

    ResponElimina
  9. Es fantàstic aquest pa, i amb el formatge Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  10. Judith, em sembla que això de tenir uns dinerons més a la butxaca per arribar a final de mes a partir d'ara serà difícil, o sigui que haurem de continuar sent feliços amb el que tenim, que em sembla que ja és suficient. Si més no aquí ens ho passem molt bé!
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Gemma!! Era un somni d'adolescent!!! ajajjajaj

      Elimina
  11. mare meva Judith! aquest pa és espectacular!!!! ets una artista. petonets guapa

    ResponElimina
  12. Uau!! quina passada!! i segur que boníssimmmmmmmmmmmm!!!

    ResponElimina
  13. te ha quedado precioso y el paso a paso es magnifico, muy ilustrativo, gracias por compartirlo ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  14. juas,juas !!!...ostres, t'ha quedat xulo !!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.