diumenge, 18 de març del 2012

BUNYOLS DE BACALLÀ


Estem en plena quaresma i a casa, de petita, era una tradició cuinar bacallà, és una de les èpoques de l'any que més m'agraden recordo aquella oloreta de bacallà amb tomàquet que ens preparava la mare: hummm!!
Avui us deixo una recepta de bacallà, aquesta concretament l'estem preparant aquests dies a les classes de cuina de Quaresma que fem amb Thermomix. És molt senzilla, ràpida i una bona manera de continuar amb les tradicions dels nostres avantpassats.
Amb aquests bunyols participo en el recull de receptes que fan a Memòries d'una cuinera  l'idea és presentar una recepta de bunyols dolça o salada!!

INGREDIENTS:

250gr de bacallà (prèviament dessalat o remullat)
2 grans d'all
Julivert fresc
100 gr de farina
1 ou
1 culleradeta de llevat en pols (royal)
150 gr d'aigua mineral


PREPARACIÓ:

1. Triturem els alls amb el julivert 5 segons a velocitat 5.
2. Afegim el bacallà i triturem 20 segons a velocitat 5.
3. Incorporem la resta d'ingredients i remenem 15 segons a velocitat 3.
4. Posem a coure petites porcions en oli calent!!

BON PROFIT!!!



19 comentaris:

  1. Judith t'han quedat molt be, ara també jo na estic preparant una entrada.
    Una abraçada!!!
    Ramon

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Ramon queden molt bé són ràpids de fer i de menjar jejje

      Elimina
  2. M'encanten els bunyols de bacallà!! si no me'ls treuen del davant me'ls acabo tooots!! jej petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a casa ens passa els mateix quan els poso a la taula no parem fins que no en queda ni un!!

      Elimina
  3. EI, que jo també en vull uns quants, a casa ens encanten!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps que et toca!!!
      Avui per sopar bunyols de bacallà!!!

      Elimina
  4. Que bons que son els bunyols de bacallà, per cert me’n has fet agafar ganes, doncs ja fa bastants dies que no n’he fet.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bons i senzills a casa és una bona manera de que les meves filles mengin peix

      Elimina
  5. Boníssims Judith!!! Jo agafo un parell de bunyols i tu passa per casa que hi tenim crema catalana;-)
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  6. Els he fet i surten una passada de bons !!!!

    ResponElimina
  7. Els de bacallà són boníssims! És agafar-ne un i no poder parar.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. saps que són els meus preferits??? i no n0he fet mai! jajajajaja. moltíssimes gràcies per participar guapa. molts petonets

    ResponElimina
  9. Anònim gràcies per fer-los i seguir-me!!!

    A la Judith i coses de Llàbiro els i dic que gràcies a elles per donar l'oportunitat de presentar-los jejej

    I Judith anima't dona que són molt fàcils!!!

    ResponElimina
  10. Els bunyols de bacallà en fan perdre el sentit. Aquests son perfectes, rodonets i amb un color genial!! Petons

    ResponElimina
  11. Judith t'han quedat de cine.
    Noia totes les teves receptes adaptades a la termomix em van perfecta.
    Gràcies maca.

    ResponElimina
  12. Jo les acabo de fer per el meu fill que li van encantar els de l'escola i aquests están de vici!!! Gràcies!
    Tampoc és la primera de les teces receptes que he fet ...

    ResponElimina
  13. A casa els fèiem amb patata bullida enlloc de farina. És possible amb la thermomix? Quina quantitat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si i tant, la mateixa quantitat que de farina, es substituir l'ingredient. I la preparació tampoc canvia, al remenar-ho ja et quedarà la patata triturada

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.