dimarts, 15 de maig de 2012

COCA DE VIDRE





Avui us deixo una recepta per començar bé la setmana amb força i energia!!
És una recepta típica de les nostres comarques, a casa ens agraden molt tant per esmorzar com per berenar a totes hores, és una massa cruixent, coberta de sucre que quan és el forn és converteix en caramel i quan la tens a la boca fa crunch, crunchh mmmm deliciosa i molt fàcil!!!


INGREDIENTS:

100 gr de llet
100 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
20 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 pessic de sal

Farcit:
Sucre abundant
oli d'oliva
Licor d'anís (Maria Brisard)

PREPARACIÓ:

1.Posem la llet, l'aigua, el sucre, els 50 gr d'oli al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

3. Incorporem la farina, la sal i amassem 1 minut, velocitat espiga. Dividim la massa en porcions de 50gr cada una i en fem boletes.

Precalentem el forn a 180º

4. Estirem cada porció ben fina, posem bastant de sucre x sobre a cada coca, unes gotes d'oli d'oliva i unes gotes de anís.

5. Les posem a coure al forn 15 minuts. Quan les retirem del forn les ruixem amb una mica d'anís, bullirà i així s'evaporarà l'alcohol per tant són aptes per mainada.

BON PROFIT!!!!

Us deixo un pas a pas:








20 comentaris:

  1. Aquestes coques no poden faltar mai per un bon berenar... jo sempre la faig amb farina per pizza, però amb la teva recepta provaré 100% cassolanes... m´agrada!!petons,

    ResponElimina
  2. UMMMMMMMM...QUE RICA, EN BARCELONA EN LA CALLE SANT ANTONI, HAY UNA PANADERIA QUE ESTA SIEMPRE A REBENTAR Y HACE COLAS EN LA CALLE PARA COMPRAR ESTAS COCAS, SON BUENISIMAS....QUE LUJO PODER HACERLAS EN CASA TE HAN QUEDADO ESTUPENDAS,

    BESITOS,

    ResponElimina
  3. Animeu-vos a fer-les són boníssimes!!!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. són boníssimes , i quan les fas sempre volen.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Mira la veritat és que no les he menjat mai.
    Potser tinguent la recepta tan a mà ja és hora que les faci.
    A la teva salut m'he les menjaré .
    Les teves és veuen genials!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Ummm com dius aquest cruixent és irresistible!!!!!!!!! T'han quedat unes coques perfectes.
    Petonets

    ResponElimina
  8. Que bona!!! qui en tingués una ara!!!
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  9. doncs si que és una bona manera de començar la setmana, si!!! ;P petonets

    ResponElimina
  10. HUmmmmmmmmmmmm bonisimes aquestes coques , tant per berenar com per esmorzar .
    petons

    ResponElimina
  11. Judith no la he hecho nunca fíjate, tomo nota qué ricas te han quedado, besitos

    ResponElimina
  12. Bonissimaa la coca de vidre!!! i que rosseta t'ha quedat!! perfecte!! petons

    ResponElimina
  13. Hola Judith, guapa tu

    jo les faig com tu, però li poso uns pinyons per sobre

    que bona veritat ?, a casa no dura pas un dia
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Que bona la coca de vidre... I quan temps fa que no en menjo! No n'he fet mai a casa, així que m'animaré amb la teva recepta ;)

    Petonets!

    ResponElimina
  15. Haurem d'esperar a fer-la demà, que ara ja és tard, a l'hora de berenar pensarem en tu!

    ResponElimina
  16. M'encanta quan veig tant de comentaris, proveu-les són molt fàcils i alhora delicioses!!!

    ResponElimina
  17. Tan cruixent, entra bé a totes hores!!!
    petonets

    ResponElimina
  18. Bóníssimes.... un clàssic que sempre ve de gust!!! Amb un troç de xocolata és el berenar perfecte, jejeje.

    ResponElimina
  19. Te acabo de descubrir gracias a esta coca y a Teba y estoy encantada. Me llevo la receta que tiene un pinta estupenda y tratandose de masa levada, caera´seguro. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.