dimarts, 7 d’agost del 2012
PA MAISANO
Hola, hola....quina caloooor..uff!!!!!
Avui us deixo un pa, diferent, no per la manera de fer-lo sinó per la farina què és de blat de moro amb pipes és de la casa Ylla i ja ens bé preparada només falta posar-hi aigua, llevat i una mica de paciència per deixar-lo llevar. Jo l'he amassat a la Thermomix i cuit a la panificadora per mandra d'encendre el forn (que amb aquestes calors, una no te ni ganes de cuinar jejejej) però si voleu el podeu coure al forn i donar-li forma de pa rústic segur que queda més bé. Té un gust tot especial suposo què és per la farina i un color groc no és el típic pa de molla blanca i flonja, és més contundent però molt bo.
INGREDIENTS:
500 gr de farina maisano
250 gr d'aigua tèbia
25 gr de llevat
10 gr de sal
PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua, la sal i la farina al vas remenem 10 segons a velocitat 6. A continuació programem 3 minuts, velocitat espiga.
2. Quan falti un minut afegim el llevat pel bocal. deixem reposar la massa a dins del vas una hora apròximadament. Un cop a llevat el retirem i l'amassem una mica amb les mans, li donem la forma desitjada i el deixem llevar tapat una estona més.
3. Amb el forn preescalfat el posarem a coure 35-40 minuts a 180º. Si ho fem amb la panificadora li posarem el programa horneado que dura 60 minuts.
BON PROFIT!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
que fabuloso te ha quedado el pan y ci es con pipas tiene que estar muy bueno, la harina no la conozco, iré a investigar
ResponEliminabesos guapaaaa
No havia sentit mai aquesta farina. Tens raó el forn tomba només de pensari. Ganes de fer coses en tinc però quan penso amb la calor a la cuina, ho deixo per més endavant, he,he...
ResponEliminaBon estiu
quin pa més bo! m'encanta!!
ResponEliminaÉs la primera vegada que sento el nom d'aquesta farina.
ResponEliminaL'oloreta que queda a casa després de fer pa......no té nom!!!Salut!
Olga