dimarts, 23 d’octubre del 2012

PASTÍS SARA



Aquest cap de setmana passat, van ser les festes de Sant Martirià a Banyoles!
Com és tradició familiar a casa sempre ens reunim el diumenge per dinar, aquest any a mi em va tocar portar les postres. Després de donar-hi un munt de voltes, em vaig decidir per aquest pastís de Sara ja que als meus pares sempre els hi han agradat molt les Sares. De fet recordo que quan era petita el pare sempre encarregava corones de nata i sares a la confiteria per aquest dia.
Us deixo la recepta, tot i què és molt fàcil el que necessitareu serà temps per deixar refredar el pa de pessic i l'almívar, per la resta és molt fàcil i la veritat val la pena, perquè és deliciosa!!!

INGREDIENTS:
Genovès:
4 ous
120 gr de sucre
1 culleradeta de vainilla en pols
120 gr de farina
1 pessic de sal
Crema de mantega i farcit:
250 gr de mantega a temperatura ambient
140 gr de sucre
70 gr d'aigua
Confitura de maduixa
200 gr Ametlles laminades 

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

Torrarem les ametlles uns minuts amb compte que no és cremin, reservem.

1. Posarem les papallones, els ous, el sucre i el sucre vainilla. Programarem 6 minuts, 37º, velocitat 4. Quan acabi els temps tornarem a programar 6 minuts, velocitat 4 aquest cop sense temperatura.

2. Afegirem la farina tot voltant de les papallones i posarem el polsim de sal, remenarem 4 segons velocitat 3. Acabarem de remenar bé amb l'espàtula fent moviments envolvents perquè els ous no ens baixin. 
Aboquem la massa en un motlle rodó d'uns 22 cm de diàmetre i la posem a coure al forn 25-30 minuts.
Un cop cuit el deixem refredar completament.

Crema de mantega:

1. Farem un almívar posant el sucre i l'aigua al vas 5 minuts, 100º, velocitat 2. Deixem refredar completament.

2. Col.loquem les papallones al vas, la mantega i programem velocitat 2, fins que tingui una consistència cremosa.

3. Programem 1 minut velocitat 3 i anem afegint l'almíbar pel vocal fins que ens quedi una crema totalment homogènia. Retirem i reservem

Muntatge del pastís:

Partim el genovès en tres parts, en una cara li posem la confitura hi ha l'altre crema de mantega les ajuntem i així succesivament amb l'altre capa. 
Per acabar untarem mantega  tot el pastís i anirem posant les ametlles laminades torrades. Reservem a la nevera fins una estoneta abans de menjar.

BON PROFIT!!!



Us deixo una foto de la Xènia i la Sandra menjant unes patates roller que sèns dubte van ser l'èxit de les fires!!



24 comentaris:

  1. Un clásico que siempre está de moda. Y es que es tan rico...
    Besos.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias la verdad es que si, es un clasico riquisimo!!

      Elimina
  2. Qué guapas las nenas y el postre es una delicia con la capita de almendra....me encanta, besetsss

    ResponElimina
  3. Nena que booooo, fa anys que no en tasto un Sara i per mi era el millor pastís, quins records d'infantesa ainsssssss, t'ha quedat de luxe.
    Les nenes són precioses
    petonets guapa ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi em passa el mateix amb la Sara em porta records d'infantesa, ultimament no se'n veuen gaires als aparadors de les confiteries!

      Elimina
  4. Es una de las miles recetas que tengo pendientes, jeje Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues venga, animate que no es tan difícil!!
      Gracias x tu visita

      Elimina
  5. T'ha quedat preciós!!! Mira que jo no l'he menjat mai.......
    Segur que et van felicitar!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Olga la veritat és que vaig sorpèndre als convidats!!

      Elimina
  6. Són les teves filles?????????????? Que grans!!!!!!!!!!!!!! Aquestes patates no les havia vist mai! No m'extranya que tinguessin èxit, jeje, es veuen suculentes!
    Per cert, saps que la Sara és el meu gran pastís pendent? Encara no li he plantat mai cara, no perquè no cregui que en sigui capaç, no, més aviat perquè em penso que no agradaria, però a vegades et sorprenen. Hauré de fer-la!
    Moltes gràcies per compartir-ho, Judith!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii Gemma són les meves filles!!!! Són molt grans snif!!! M'he quedat sense les meves engrunetes per axuxar-les!!!
      Bé la Sara deliciosa no et faci por Gemma jo també pensava que em quedaría seca i no era boníssima suposo que per la confitura.
      Judith

      Elimina
  7. Que guapas están tús hijas, pero es normal guapa toda la familia.
    La Tarta que buena, una buena elección para el postre.
    besoss guapaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias MªJosé, pues si la verda és que triunfe cone se postre y mis hijas que voy a decirte están muy, muy mayores ya!!

      Elimina
  8. Fantàstica la sara i maquísimes les teves filles.
    Records

    ResponElimina
  9. Es un clásico que no falla, a mi me encanta, pero nunca la heh hecho. Te quedó estupenda.
    Tus hijas monísimas y claro que tendrían éxito esas patatas, anda que a la gente joven no le gustan esas cosas ni nada.
    Un besito

    ResponElimina
  10. Amb aquesta mantega li falta un pelet de color...la resta fot una pinta extraordinària. Ben escudillat el pastís. Bona feina.

    ResponElimina
  11. que buena te quedó ,no la conocía, me gustó tanto desde que la vi dije tengo que hacer,me llevo la receta.
    que bonitas tus hijas!!
    besitos

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.