dijous, 4 d’abril de 2013

CAPONATA SICILIANA


Aquests plats de verdures saltejades m'encanten, són boníssims i si el deixeu reposar d'un dia per altre, guanyen molt.
Ara ja tornem a tenir la temporada de verdures i quina manera més bona d'assaborir-les, fent aquesta Caponata Siciliana, vindria a ser una samfaina a l'italiana jijiji
Es uns recepta ideal i saludable, amb ingredients de temporada, per la gent que vol una alimentació, sana, natural i econòmica.

INGREDIENTS:
350-400 gr de albergínia
500 gr de tomàquets tallats a quarts
2 grans d'all
50 gr d'oli d'oliva
2 cebes vermelles tallades a quarts (300gr)
1 branqueta d'àpit
1-2 culleradeta de sal
20 gr de vinagre de vi
1 cullerada de sucre
50 gr de tàperes
70 gr d'olives verdes sense pinyol
2 cullerades de julivert picat

PREPARACIÓ:

1. Posem les albergínies al vas i trossegem 6 segons a velocitat 4. Retirem i reservem.

2. Posem els tomàquets i trossegem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem amb les albergínies.

3. Sense rentar al vas, posem l'all i oli al vas,  trinxem 2 segons a velocitat 7. A continuació sofregim 5 minuts, varoma, velocitat 1.

4. Afegim la ceba, l'àpit i trossegem 4 segons a velocitat 4 i tornem a sofregir 5 minuts, varoma, gir esquerra, vel 1

5. Incorporem les albergínies, els tomàquets, la sal, el pebre i afoguem 5 minuts, varoma, gir esquerra, gir esquerra, velocitat 1.

6. Afegim el vinagre, el sucre i programem 10 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat 1.

7. Posem en una safata i afegim les olives i tàperes, remenem amb una espàtula i la deixem refredar, la servim acompanyada amb torradetes.





Aquesta és la ceba vermella que li he posat, quin color tant bonic que te, veritat?

16 comentaris:

  1. M agrada el toc de les olives.

    Muas!

    ResponElimina
  2. uhmmm!!! que bona!! m'encanta la caponata! ara que ja anem cap a la calor és un plat que sempre entra bé!!

    ResponElimina
  3. Que bo, Judith! A mi també m'encanten aquest plats!

    ResponElimina
  4. Mai he provat aquest plat però això s'acabarà! Té molt bona pinta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així m'agrada que t'animis a provar-la, et sorpendrà!!

      Elimina
  5. Te ha quedasdo con una ponta fabulosa y nunca lo he probado.

    besos

    ResponElimina
  6. Tots els plats amb verdures, barreges de verdures, del mediterrani, tots ens recorden casa, però sempre hi ha alguna cosa que els fa diferents.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tens tota la raó tothom els cuina diferent o canvia algún ingredient i tens un altre plat completament diferent!

      Elimina
  7. Tinc ganess de provar-ho però ho faré amb cebes de Figueres. No creus que són més dolces?

    ResponElimina
  8. Això te una pinta fantàstica!!
    Quin plat més sa i nutritiu.
    Records

    ResponElimina
  9. No l'he menjat mai!!! Però...ara que he vist la teva, m'han agafat unes ganes tremendes!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.