dimarts, 2 d’abril de 2013

MONA DE PASQUA



La Mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata i ou dur, a Catalunya també és tradició que sigui el padrí qui regala la Mona al fillol/a. Aquesta  tradició simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat. 
Aquesta la vaig fer pel meu fillol en Nil, la vaig veure a la revista d'aquest mes de Thermomix tot i que només en vaig fer la cobertura una crema de mantega i merenga molt bona!!
ESPERO QUE US AGRADI!!

INGREDIENTS:
Pa de pessic: (EL FAREM EL DIA ABANS)
4 ous
120 gr de sucre
120 gr de farina
1 cullerada de  cacau pur en pols
Almívar:
350 gr de sucre
50 gr d'aigua
El suc de mitja llimona
20 gr de cointreau o qualsevol altre licor.
Cobertura:
Crema de mantega:
350 gr de mantega a temperatura ambient
120 gr de llet
120 gr de sucre
Merenga Suïs:
4 clares
200 gr de sucre
1 pessic de sal
Unes gotes de suc de llimona

Uns ous de xocolata per decorar.

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º
1. Farem el pa de pessic posant la farina i el cacau al vas, remenarem uns segons a velocitat 3. Reservem en un vol.

2. Ara muntarem el ous, els posarem a dins del vas amb el sucre, programarem 6 minuts, 37º, velocitat 4. Quan acabi el temps tornarem a programar 6 minuts, a velocitat 4, sense temperatura i sense cubilet perquè s'airegi. Afegim la farina al voltant de la papallona i remenem 5 segons velocitat 2. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula.

3. Posem la mescla en un motlle de 22 cm de diàmetre prèviament untat amb mantega i la posem a coure al forn  18 min aproximadament, comprovem el punt de cocció. Retirem del forn i el deixem refredar del tot.

Almívar:
1. Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 6 minuts, 100º, velocitat 2. Reservem i deixem refredar.

Cobertura:
Merenga Suïs:
1. Amb el vas sec i net posem la papallona, les clares, el sucre, la llimona i el pessic de sal, les muntarem 4 minuts, 50º, velocitat 3 i 1/2. A continuació tornem a programar 4 minuts a 3 i 1/2 sense programar temperatura per tal que s'airegi i perdi calor. Reservem en un vol.
Crema de mantega:
2. Sense rentar el vas deixem la papallona, posem tots els ingredients a dins del vas i programem 3 minuts, velocitat 3. Retirem les 3/4 parts de la mantega i afegim el merenga remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem la meitat mes de la mantega i tornem a remenar 10 segons a velocitat 3. Acabem d'afegir-hi tota la mantega i programem 20 segons a velocitat 3. Ja tindrem la crema de merenga i mantega a punt. Reservem en un vol o posem dins una màniga pastissera.

Muntatge del pastís:
1. Tallem el pa de pessic en tres capes, el banyem amb almívar cada tros, posem una capa de  crema mantega entre capa i capa, la què ens sobri cubrim tot el fora del pastís, posem la què ens sobri dins una màniga pastissera i anem fent dibuixos tot voltant el pastís, decorem amb els ous i reservem a la nevera. 
5 minuts abans de menjar-lo el retirem perquè la crema no sigui tant dura i així  assaborir millor els gustos.

BON PROFIT!!!


Nota: Tot i què és un pastís molt laboriós, val la pena perquè és boníssim!




Aprofito també per ensenyar-vos la Mona que vaig preparar per en Martí, si cliqueu sobre la foto anireu directe a la recepta.

12 comentaris:

  1. Molt maques les dues mones. La de la tortuga molt original.
    Petons

    ResponElimina
  2. Si que són maques si.I de ben segur que están per llepar-sen els dits.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors, mo'ho vaig passar molt bé preparant-les!!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gràcies Gemma, la teva també esta molt bé!!!

      Elimina
  4. que bonica. queda la mona, així tota blanca...i la tortuga molt divertida!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  5. Qué chulada te ha quedado!! Yo estoy pendiente de publicar mi primera mona, a ver si tengo tiempo. Felicidades.

    ResponElimina
  6. Judith molt bé les dues la mona d'en Martí t'ha quedat molt fine i dolça.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.