dimarts, 28 de maig de 2013

PASTA "ALLA NORMA"





Ja he tornat de Sicília!!!
Per celebrar-ho us deixo la recepta de la pasta "alla norma" què és típica de l'illa. El seu nom el deu a l'opera Norma diuen que  Bellini quan va estrenar-la sortint de la funció tenia gana i només va trobar un restaurant obert, amb aquestes que el cuiner per impresionar al compositor va  improvisar un plat de pasta amb els pocs ingredients que tenia en aquell moment, albergínies, ricotta i tomàquets aconseguint un plat de pasta que seria recordat per molt de temps.
Ens va fer molt bons dies, feia calor però també molt de vent és una illa i bufa per tots costats. Vam visitar Siracussa, Taormina i també vam  pujar a l'Etna i tot i això encara vam tenir temps per comprar, ja us podeu imaginar a la tornada com portava la maleta carregada de pasta, ricotta, parmesà, tomàquets deshidratats i espècies.
Aquest serà un viatge per recordar i repetir :-)

INGREDIENTS:

800 gr de tomàquets trossejats
2 albergínies tallades a daus (700gr aprox)
sal
30 gr d'oli d'oliva
2 grans d'all
1 culleradeta de sucre
alfàbrega fresca 4 fulles
pebre negre
1litre i mig d'aigua
400 gr de pasta
100 gr de ricotta salada o formatge fresc

PREPARACIÓ:

1. Tallem les albergínies a daus i les posem al varoma, les salem i deixem reposar perquè perdin l'amargor.

2. Posem els grans d'all juntament amb oli a dins del vas i programem 2 segons a velocitat 5. Tot seguit sofregim 3 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Afegim el tomàquet trossejat, les fulles d'alfàbrega, la culleradeta de sucre, sal i pebre, programem 20 minuts, 100º, velocitat 1. Reservem la salsa en un vol.

4.Sense rentar el vas posem l'aigua a bullir, 12 minuts, varoma, velocitat 1. A continuació afegim sal i la pasta, programem el temps indicat en el paquet en el meu cas eren 12 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

5. Mentre se'ns cou la pasta rentem les albergínies i les saltegem en un wok o paella amb una mica d'oli.

6. Posem la pasta en una safata i aboquem les albergínies, la salsa de tomàquet i la ricotta engrunada per sobre.

A casa ens a agradat molt, bon profit!!

Aprofito per participar en el concurs que organitza la Paula de Con las zarpas en la masa relacionat amb receptes de pasta, que està patrocinat per editorial Blume i Homenaje a la cocina



Logo concurso: Con las Zarpas en la Pasta



Us deixo unes fotos de Sicília!! ;-)



11 comentaris:

  1. Quina enveja poguer anar am camiseta sense maniga ..... amb el temps tan lletg que hem tingut aqui.
    Aquest plat de pasta ha de ser bonissim.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Quima això ho anyoro poder anar sense màniga ni jerseis que et facin nosa, la pasta és boníssima aquesta concretament és de Sicilia i té un altre cos i textura i la salsa espectacular!

      Elimina
  2. Quin mural més bonic, Judith!!! Jo també en tinc d'enveja!!! Felicitats!!!
    I la pasta... mmm! m'encanta!!!
    Gràcies, bonica, per compartir-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per seguir-me Gemma, tu hauries difrutat fent fotos i havia llocs tant bonics i jo sense càmera amb el mobil fent fotos!

      Elimina
  3. La pasta molt bona, les fotos genials. I ara ja se qui m aconsellarà, jo vaig a l'agost.

    Muas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres que ve Gemma, us agradarà molt tot nosaltres vam estar a Catania i la veritat és que és una mica deixat i brut però Taormina super net i molt maco, les platjes són com les nostres, et recomano la pujada a l'Etna les vistes són impressionants, Siracussa també esta molt bé però molta pedra de fet Itàlia és això pedres i monuments Catania té un duomo molt bonic al centre nosaltres estàvem a un hotel a la platja.

      Espero haver-t ajudat sino no dubtis en escriure'm :-)

      Elimina
  4. no se qué me das más envidia si no haber probado este plato o no haber estado en Sicilia.

    Pintaza que tiene tu receta por favor!!! Gracias por darnosla a conocer, no pienso dejar de hacerla.

    Y muchas gracias por participar en el concurso, espero que tengas mucha suerte.

    Un favorcillo te voy a pedir, serías tan amable de enviarme la receta en castellano para el ebook??? Puedo tirar del traductor pero se que en muchas ocasiones pone barbaridades y no me gustaría :P. Mi correo es: conlaszarpas@cultura-libre.net

    Salu2. Paula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Claro que si PAula ahora mismo me pongo a hacerlo!!

      Elimina
  5. Sícilia és una illa preciosa, oi? Nosaltres vam estar al nord, escalant i fent turisme.
    Un plat de pasta deliciós que no té res a envejar als plats de pasta sicilians ;)

    ResponElimina
  6. Que rica! También la he probado ya, ¡que no nos farte de ná!.
    Ya veo que a tí a mí, no nos caducarán los paquetes, jajaja.
    Las fotos preciosas, yo estoy esperando que me las pasen mis compañeras, ¡qué envidia me das! eres una excelente fotógrafa. ;)

    ResponElimina
  7. Venir de Sicilia con una receta para concurso debajo del brazo, no es privilegio de muchos.

    Mucha suerte en el concurso de Paula.

    Feliz semana!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.