divendres, 24 de maig del 2013

TORTADA 3


Avui us deixo aquesta recepta, tot i què estic fora de vacances a Sicília he deixat programat perquè el cap de setmana tinguéssiu una recepta dolça per posar-la en pràctica.
L'he anomenat tortada 3 perquè en realitat és la tercera recepta de tortada que practico a veure si finalment trobo la definitiva, però el gust aquell de les tortades de can Boadella no l'he aconseguit mai. Per això té la formula registrada i no la vol vendre a ningú, algun ingredient secret tindrà!!
De moment em tindré de conformar en anar practicant noves formules, de moment avui us deixo aquesta :-)

INGREDIENTS:
4 ous
120 gr de sucre
70 gr d'ametlla marcona 
80 gr de farina de repostería 

PREPARACIÓ:

1. Posem les ametlles al vas i les triturem a velocitat 5-10 uns segons fins què ens quedin ben fines com farina. Afegim la farina de reposteria i remenem uns segons a velocitat 6, això ho fem per airejar la farina i perquè ens quedi ben barrejada i no ens faci grumolls. Retirem i reservem 

2. Ara posem la papallona, els ous i el sucre i programem 6 minuts, 37º, velocitat 4. Tot seguit tornem a programar 6 minuts, velocitat 4 aquest cop sense temperatura (encara que tingueu el 37 encès no vol dir que hi hagi temperatura és el calor residual del primer cop)

3. Retirem la papallona i amb l'espàtula anem barrejant la farina amb moviments envolvents perquè no ens baixin els ous.

4. La posem a coure a 170º uns 30 minuts és millor pecar per menys què per més, la tortada queda millor si és humida de dins que no pas molt seca. Molt important no obrir el forn els primers 20 minuts l'únic que fareu serà refredar-lo i fer baixar la tortada.

ESPERO QUE US AGRADI I BON CAP DE SETMANA ;-)


Així és com us tenen de quedar els ous, molt esponjosos


6 comentaris:

  1. No sé si me estoy equivocando pero he creído entender que estás de vacaciones en Sicilia... si es así espero que te lo estés pasando estupendamente!! Muy rico este bizcocho :)

    Un besote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siiii bueno estaba en Sicilia, ayer nos pasamos todo el dia en el aeropuerto salimos con 1h i media de retraso y despues en Barcelona nos tuvieron 1 hora esperando el equipaje :-(
      Un desastre es lo que mas me molesta de viajar, pero lo demas todo estupendamente tuvimos un tiempo muy soleado y la isla es muy bonita!
      Besos guapa!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.