dilluns, 24 de juny de 2013

COCA DE SANT JOAN



Felicitats a tots el Joan i Joanes!
Avui us deixo la coca que ens vam menjar ahir per la revetlla, tot i que el temps no va acompanyar vam passar una bona vetllada :-) A la tarda ja van venir la Marta i la Montse a preparar la coca, la Sílvia la meva veïna que també vam fer una coca per ella, per la Júlia la seva filla i per la Kenya la filla de la Marta. Vam passar una tarda ben entretinguda fornejant aquestes delicioses coques!!
El resultat van ser unes coques molt gustoses i tendres!!

INGREDIENTS: (per 12 persones)
100 gr de sucre
la pell d'una llimona
la pell d'una taronja
2 ous
120 gr de llet
25 gr de llevat fresc
65 gr d'oli d'oliva
30 gr d'aigua de taronger (azahar)
460 gr de farina
un culleradeta de sal
fruites confitades per decorar, crema pastissera, pinyons, ametlla laminada, etç
sucre atorronat (sucre moll amb aigua)

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i el ratllem 20 segons velocitat 5-10. Afegim les pells del cítrics i programem 30 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la llet, ous, llevat, aigua de taronger, oli d'oliva i ho remenem 4 segons velocitat 4. Tot seguit programem 2 minuts, 37º, velocitat 1.

3. Afegim la farina i la sal remenem 5 segons a velocitat 6 i tot seguit 2 minuts, vas tancat velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Posem la massa sobre la safata del forn i amb les mans untades amb oli l'anem estirant fins donar-li la forma desitjada. La pintem amb ou i la decorem al nostre gust. Posem  sucre en un vol i amb les mans molles anem espolvorejant sobre la coca així ens quedaran trossets blancs de sucre.

Precalentem el forn a 180º

5. La fornegem 15-20 minuts a 180º calor a dalt i abaix

BON PROFIT!!!

Us deixo un pas a pas:









15 comentaris:

  1. Mira que este año tampoco he llegado a preparar la coca de san juan¡¡¡. Pero viendo esta tuya,por este año me doy por satisfecha. Que pintaza y que paso a paso mas bueno. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta que té. Segur que estaba bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  3. Ooohhhhh!!!! quin goig que fa, molt millor així cassolana. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Joaquina molt millor feta a casa que comprada si més no et quedés amb la satisfacció d'haver-la fet tu!

      Elimina
  4. Quantes coques, avui!!! Felicitats, Judith, et va quedar espectacular!!!

    ResponElimina
  5. Te ha quedado perfecta, tiene muy buena pinta!!. Besos

    ResponElimina
  6. Jo en vaig fer dues seguint la teva recepta una la vaig fer de crema i l'altre la vaig farcir de cavell d'angel i la vaig decorar amb freuita i pinyons. Les dues bonissimes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per seguir-me m'agrada saber que els meves receptes us són útils :-)

      Elimina
  7. ui! que bona, llàstima si la haguéssim tingut per berenar ahir, hi hi hi,

    ResponElimina
    Respostes
    1. perquè no en venieu a buscar un tall, jo en vaig esmorzar jijiij

      Elimina
  8. Jo també l'he preparat amb la Thmx!!! T'ha quedat preciosa!!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  9. Doncs jo he intentat fer-la igual i m'ha quedat eixuta. Pot-ser és que l'he cuit amb el ventilador ( m'havien dit que és millor). També hi ha qui diu que cal posar "pasta mare" perquè quedi més flonja. Jo no sé què he fet malament.
    Hauré de tornar a provar-ho.

    Per cert, com es fa la pasta mare? Algú em pot ajudar? Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Primer de tot gràcies per seguir-me, el secret és deixar-li fer dos llevats, la deixes a dins del got i quan esta a dalt de tot l'amasses un minut mes li dones forma la decores i la tornes a deixar llevar uns 45 minuts mes. El forn jo no li poso el ventilador perquè rosseja molt ràpid i queda seca, és una massa que amb 10-12 minuts està cuita, si veus que li falta color els últims 2, 3 minuts poses el ventilador perquè agafi color jo la faig així i queda molt esponjosa.
      Per fer massa mare és molt fàcil 100 gr d'aigua, 100 gr de farina, 5 gr de llevat fresc ho remenes tot i la deixés reposar 12 hores dins d'un vol, despés continues la recepta igual però en lloc de posar-li llevat li afegeixes la massa mare. Per fer pa va molt bé queda molt mes esponjós i té un altre gust molt més suau.
      espero haver-te ajudat :-)

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.