divendres, 2 d’agost del 2013

IOGURTS (la millor recepta)



Doncs si!! He trobat la millor recepta de iogurt :-)
M'agrada menjar el iogurt sense sucre sempre l'acompanyo de cereals o fruits secs per tant el que més em molesta d'un iogurt és que sigui àcid i aquests no hi queden gens te'ls pots menjar sense sucre tranquilament a part de tenir la satisfacció de fer-los tu mateixa és una recepta que us la recomano al 100%.  Ja sabeu que els iogurts és com fer masses s'han de fer amb temps i carinyo ja que no deixen de ser un ferment natural, que necessita les seves hores per fermentar i quallar. Penseu que un cop estan fets les primeres 48 hores a dins la nevera encara continuen quallant.

INGREDIENTS: (20 iogurts)
2 litres de llet fresca
1 iogurt natural

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet al vas i l'escalfarem 20 minuts, 80º, velocitat 2 i 1/2. Quan acabi  retirem el vas de la Thermomix i la deixem  refredar fins a 37º, aquest procés pot durar de 2 a 3 hores. Per saber la temperatura tornem a posar el vas a la Thermomix apretem el botó d'inici i ens detectarà la temperatura residual que tenim  a dins del vas.

2. Quan estigui la llet a 37º afegim el iogurt i remenem 10 segons a velocitat 3, a continuació programem 20 minuts, 37º, velocitat 2 i 1/2. Repartim la mescla en vasets i els deixem reposar 5 hores en un lloc tancat i calent.
Jo els vaig tenir 1 hora al forn a 50º  després el vaig parar i els hi vaig deixar tota la nit reposant.

BON PROFIT!!

Font: LLibre -400 kgcal de Thermomix





8 comentaris:

  1. Tens un aspecte immillorable, Judith! Jo també els faig a casa i els una cerca constant. Jo utilitzo un litre de llet fresca (ara compro la Letona) i 1 iogurt (La Fageda) i em queden boníssims. Fins ara els feia a la iogurtera però aquesta darrera setmana els vaig fer sense. Vaig encendre el forn durant un 1/4 d'hora, i un cop calent el vaig apagar i vaig posar els iogurts que vaig posar abans dins una cassola que hi havia posat un aixugamà dins, llavors els pots de iogurt a sobre, tapats amb paper film, i llavors tot ben tapat amb el drap, com un farcell. I nena, n'hi m'ho creia, al cap de 18 hores estaven quallats!!!! Ho havia sentit a dir, es poden fer iogurts sense iogurtera, però mai ho havia intentat. La llet la hi poso tèbia.

    Una forta abraçada, bonica!

    ResponElimina
  2. He que queden bons, Gemma!!
    A més la satisfacció de fer-los tu mateixa no es paga en diners a casa meva volen!!

    ResponElimina
  3. Hola Judith,
    vaig descobrir el teu bloc fa un parell de setmanes i divendres ja vaig fer el bisbalenc. Vaig triomfar!!!!
    Ara tocarà fer els iogurts.
    Gràcies per compartir les receptes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda i Gràcies a tu per seguir-me Elisabet :-)

      Elimina
  4. Jo també faig els iogurts a casa, però amb la iogurtera. NO he provat mai de fer-los amb la Thmx...
    Salut i petons!!
    Olga

    ResponElimina
  5. Hola Judith,
    m'han quedat molt líquids, més que un iogurt sembla un actimel. A què deu ser degut?
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poden ser varies coses, la temperatura, la qüalitat de la llet i del iogurt que utilitzem, el temps de repós, necessiten un mínim de 5 hores, els has fet amb la Thermo perquè controlar la temperatura també és molt important si quan afegim el iogurt, la llet esta a 50º matem el ferment làctic, és important respectar el temps i temperatures.
      Si vols que et quedin mes espessos la pròxima vegada li pots afegir un parell de cullerades soperes de llet en pols a la llet.
      Veuràs com així et quedaràn millor, espero haver-te ajudat, jo també n'he tingut de fracassos amb els iogurts no et desanimis veuràs com a la pròxima et queden millor, ja us he dit què és com fer masses necessiten temps i paciència i els primers mai queden bé fins que trobes el punt.
      De totes maneres veuràs que quan et mengis els ultims estaràn mes quallats.
      Judith

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.