dissabte, 14 de setembre del 2013

COCA DE RECAPTE


Hola bon dia!!
Ahir parlant amb la meva germana de llibres de cuina i receptes, vam acabar parlant d'aquesta recepta de coca de verdures o coca de recapte, em va comentar que tenia intenció de fer-la per sopar i me'n va fer venir ganes a mi també, els divendres acostumem a menjar pizza i vaig pensar que aquesta era una bona opció per no ser tant repetitius.
La massa és boníssima sembla pasta de full queda molt cruixent i el farcit el podeu fer de qualsevol verdura que tingueu per la nevera, jo us posaré les quantitats exactes que porta la recepta original però i podeu posar el que vulgueu, a més la podeu acompanyar d'anxoves, tonyina, formatge de cabra, etç... o sigui que al final tothom se l'acaba personalitzant al seu gust.
Bon cap de setmana i aquí teniu la recepta!!

INGREDIENTS:
200 gr de carabassó
100 gr de pebrot vermell
100 gr de pebrot verd
100 gr de ceba
100 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de pimentó (jo li vaig posar picant, li dóna un toc molt bo)
2 culleradetes de sal
Massa:
50 gr de greix de porc (podeu substituir per mantega, però no queda igual)
50 gr d'oli d'oliva
100 gr d'aigua
20 gr de llevat fresc de fleca
300 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem totes les verdures tallades a trossos juntament amb l'oli, la sal i el pimentó a dins del vas, programem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem

2. Sense rentar el vas ens posarem a fer la massa, posant l'oli, l'aigua i el greix a dins, programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

3. Afegim el llevat, la farina, el sucre i la sal, remenem 30 segons a velocitat 6. Al ser una massa amb greix no necessita ser amassada a velocitat espiga perquè ens quedaria molt enganxada al voltant del vas.

Pre escalfem el forn a 200º

4. Retirem la massa i l'estirem amb les mans és una massa molt elàstica i no s'enganxa gens ho podeu fer tranquilament amb les mans, posem el farcit de verdures per sobre i la deixem reposar 15 min aproximadament el temps de tenir el forn calent, com podeu veure hi vaig posar uns xampinyons que tenia laminats a la nevera per aprofitar-los.

5. La posem a coure 20-25 minuts al forn la retirem i la deixem refredar una mica, la servim i acompanyem amb anxoves, tonyina, formatge de cabra, etç...

BON PROFIT!!




 Font: Llibre Cuida tu salud de Thermomix

17 comentaris:

  1. Judith, aquesta coca de recapte t'ha quedat super bé, la massa perfecta i molt ben cuita el color u diu tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ramon, la veritat és que era molt cruixent!!

      Elimina
  2. UUhhmmmm... quina pintaaaaa !!
    Passa't pel meu bloc que hi trobaràs una sorpresa!
    Cuinar per als meus
    http://cuinarperalsmeus.wordpress.com/

    Una abraçada,
    Laura

    ResponElimina
  3. Però que bona ha de ser...te la copio!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Quin goig que fa aquesta coca!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. M'encanten les coques de recapte, per mi, mil vegades millors que la pizza!
    Ideals com a receptes d'aprofitamentm, tenen l'èxit assegurat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Gemma, podriem dir que la coca de recapte és la pizza catalana!!

      Elimina
  6. qué buena esa coca Judith! la he hecho en varias ocasiones y está para chuparse los dedos Uhmm
    Besos

    ResponElimina
  7. M'encanten les coques salades!! i aquesta que has fet a més de força complerta fa una pinta tremenda!!

    ResponElimina
  8. Judith, gràcies per la teva visita. M'encanta la coca de recapte. A València la fem també molt. Em quede per aquí b7s

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.