dimecres, 18 de setembre del 2013

GELAT DE XOCOLATA I PANSES AL BRANDI

L'estiu ja està arribant a la seva fi i per despedir-lo us presento aquest gelat de xocolata, aprofitem que encara hi ha algun dia que fa calor per degustar aquest pecat diví!!! Dic això perquè quan comences no pots parar de posar-hi la cullera :-)
Aquesta recepta la vam estar fent en el taller de gelats, segurament moltes de vosaltres heu tingut l'oportunitat de tastar-lo. Per les que no heu tingut aquesta sort us deixo la recepta!!

INGREDIENTS: (per 1.500kg de gelat)
750 gr de nata per muntar molt freda
200 gr de sucre
100 gr d'aigua
8 rovells d'ou
200 gr e xocolata fondant (tipus nestlé postres)
100 gr de panses
50 gr de brandi

PREPARACIÓ:

1. Muntarem la nata remenant bé l'envàs i posant-la a dins del vas, programarem velocitat 5 sense posar-li temps, l'anirem controlant pel bocal, quan veiem que ens comença a quedar enganxada a les parets del vas i que ja no esquitxa parem la màquina obrim el vas i comprovem si està ben muntada sinó li posem uns segons més amb molt de compte de no tallar-la. Un cop muntada la retirem i reservem en un vol a la nevera.

2. Ara posarem el sucre i l'aigua al vas i farem un almívar programant 10 minuts, 100º, velocitat 2.

3. Quan acabi el temps posarem la màquina en funcionament a velocitat 4 sense temps i anirem afegint els rovells d'un en un per el bocal. Seguidament programem 2 minuts, 70º, velocitat 4.

4. Afegim la xocolata a trossos, programem velocitat 1 hi ha poc a poc anem pujant a velocitat  6 fins que estigui ben desfeta e incorporada. Afegim les panses, el brandi i remenem 15 segons a velocitat 2. Deixem refredar  (1 hora aprox)

5. Un cop freda i anirem incorporant la nata amb moviments envolvents per tal que no ens baixi, un cop està ben unit aboquem la mescla en un motlle i la posem al congelador un mínim de 4 hores. Podeu posar-la en un motlle rodó, de plum cake tipus terrina i així anar fent boles o tipus corona (el que vaig fer servir jo)

6. Abans de servir et recomano que el treguis una estona abans del congelador 10 minuts perquè així sigui mes fàcil desmotllar-lo.

BON PROFIT!!


2 comentaris:

  1. Un gelat deliciós!! i a mi em vindria molt de gust, perquè aquí a Linyola durant el dia encara fa força caloreta!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.