Els panellets d'aquest any!!
Ja sé que vaig tard que fa dies que ens els hem menjat però a casa és un postres que ens agrada i per nosaltres qualsevol excusa és bona per menjar-ne :-)
Aquesta no és la recepta que acostumo a fer sempre, aquesta casualment la vam fer a la classe de tardor d'aquest any, o sigui que us la passo perquè vosaltres mateixos podeu comprovar que també surt molt bona.
INGREDIENTS:
200 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
300 gr d'ametlla crua pelada
20 gr de clara d'ou
50 gr de patata bullida o moniato
Per decorar:
100 gr de pinyons
1 cullerada de cafè soluble
xocolata valor en pols
1 rovell per pintar-los
PREPARACIÓ:
1. Posem el sucre al vas ben sec i el pulveritzem 30 segons a velocitat 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim l'operació.
2. Afegim les ametlles i les ratllem 10 segons a velocitat 7. Tot seguit incorporem la patata, la clara d'ou i remenem 7 segons a velocitat 7. Retirem la massa del vas i la reservem a la nevera unes 12 hores, com més reposada millor més manejable serà alhora de manipular-los.
3. Ara retirarem 120 gr de la massa i la reservem. En un vol i posem la cullerada de cafè i una mica d'aigua per desfer-lo afegim la massa reservada i remenem bé amb les mans fins que ens quedi ben unit
4. Amb la resta de la massa anirem fent boletes a ser possible de la mateixa mida i les anirem arrebossant amb els pinyons les farem rodar amb les mans perquè ens quedin ben enganxats. Farem el mateix procediment amb els de cafè i els rebossarem amb sucre glaç, si ens sobra massa en rebossarem unes quantes amb xocolata en pols.
Pre- escalfem el forn a 180º
5. Els pintem amb el rovell d'ou li podeu afegir una mica d'aigua perquè sigui més fàcil de pintar i els posarem de 7-10 minuts al forn, quan veiem que comencen a quedar daurats els retirem i deixem refredar.
BON PROFIT!!
Aquí ja els tenim cuits i daurats, no convé coure'ls massa perque sino ens quedaràn secs.
Aquí en cru abans d'entrar al forn
Hola Judith guapa tu
ResponEliminaSegur que ja no en queda cap, veritat ?, vaja ja he fet tard.....quina bona pinta, res com fets a casa
mil petonets folços, Susanna
Són molt bonics, i mai no és tard per posar-s'hi!
ResponEliminaT'han quedat genials Judith! Amb una mica de patata o moniato queden més melossos.
ResponEliminaHola guapa!!! quins panellets més bons!! jo ja fa anys que en vull fer però no trobo el moment!! :) un ptonas!
ResponEliminaAhhh per cert els talladors aquells de mussol eren unes mostres...fins el desembre no m'arribaran a la botiga per vendre ;(
Gràcies INgrid ho tindré en compte perquè m'agraden molt!
Elimina