dijous, 7 de novembre de 2013

PANELLETS


Els panellets d'aquest any!!
Ja sé que vaig tard que fa dies que ens els hem menjat però a casa és un postres que ens agrada i per nosaltres qualsevol excusa és bona per menjar-ne :-)
Aquesta no és la recepta que acostumo a fer sempre, aquesta casualment la vam fer a la classe de tardor d'aquest any, o sigui que us la passo perquè vosaltres mateixos podeu comprovar que també surt molt bona.


INGREDIENTS:
200 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
300 gr d'ametlla crua pelada
20 gr de clara d'ou
50 gr  de patata bullida o moniato
Per decorar:
100 gr  de pinyons
1 cullerada de cafè soluble 
xocolata valor en pols 
1 rovell per pintar-los

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas ben sec i el pulveritzem 30  segons a velocitat 5-10. Afegim la pell  de la llimona i repetim l'operació.

2. Afegim les ametlles i les ratllem 10 segons a velocitat 7. Tot seguit incorporem la patata, la clara d'ou i remenem 7 segons a velocitat 7. Retirem la massa del vas i la reservem a la nevera unes 12 hores, com més reposada millor més manejable serà alhora de manipular-los.

3. Ara retirarem 120 gr de la massa i la reservem. En un vol i posem la cullerada de cafè i una mica d'aigua per desfer-lo afegim la massa reservada  i remenem bé amb les mans fins que ens quedi ben unit

4. Amb la resta de la massa anirem fent boletes a ser possible de la mateixa mida i les anirem arrebossant amb els pinyons les farem rodar amb les mans perquè ens quedin ben enganxats. Farem el mateix procediment amb els de cafè i els rebossarem amb sucre glaç, si ens sobra massa en rebossarem unes quantes amb xocolata en pols.

Pre- escalfem  el forn a 180º

5. Els pintem amb el rovell d'ou li podeu afegir una mica d'aigua perquè sigui més fàcil de pintar i els posarem de 7-10 minuts al forn, quan veiem que comencen a quedar daurats els retirem i deixem refredar.

BON PROFIT!!

Aquí ja els tenim cuits i daurats, no convé coure'ls massa perque sino ens quedaràn secs. 


Aquí en cru abans d'entrar al forn

5 comentaris:

  1. Hola Judith guapa tu

    Segur que ja no en queda cap, veritat ?, vaja ja he fet tard.....quina bona pinta, res com fets a casa

    mil petonets folços, Susanna

    ResponElimina
  2. Són molt bonics, i mai no és tard per posar-s'hi!

    ResponElimina
  3. T'han quedat genials Judith! Amb una mica de patata o moniato queden més melossos.

    ResponElimina
  4. Hola guapa!!! quins panellets més bons!! jo ja fa anys que en vull fer però no trobo el moment!! :) un ptonas!
    Ahhh per cert els talladors aquells de mussol eren unes mostres...fins el desembre no m'arribaran a la botiga per vendre ;(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies INgrid ho tindré en compte perquè m'agraden molt!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.