dijous, 21 de novembre del 2013

PASTÍS MOKA AMB AMETLLES

El pastís que us deixo avui sense dubte és el preferit del meu home, sempre que tenim un dinar o hi ha alguna celebració a casa em demana aquest pastís.
La veritat és que val la pena tot i que el tens de començar un parell de dies abans, l'esforç s'ho mereix perquè quan el tens a la boca és menjar d'angels :-)
Com us he dit no és complicat però requereix que li dediquis temps ja què necessita temps de repòs.
La recepta és del llibre de reposteria de Thermomix

INGREDIENTS: (per 12 persones)
30 melindros tous (els podeu fer vosaltres mateixes)
1 kg de crema de mantega
150 gr d'ametlles laminades
1 tassa gran de cafè fort
1 tassa petita de llet

Crema de mantega:
100 gr d'aigua
350 gr de sucre
1 culleradeta de sucre vainilla
6 rovells d'ou
1 pessic de sal
2 cullerades soperes de cafè soluble desfet amb una mica d'aigua
400 gr de mantega a temperatura ambient

PREPARACIÓ:

1. Primer torrarem les ametlles al forn a 150º vigilant que no se'ns cremin. Retirem i reservem.

2. Ara farem la crema de mantega posant el sucre, el sucre vainilla, l'aigua a dins del vas i programant 6 minuts, 100º, velocitat 2. Afegim els rovells i el pessic de sal i programem 3 minuts, 90º, velocitat 4.

3. Afegim el cafè i remenem 10 segons a velocitat 4. Deixem refredar del tot. Aquest pas el feu el dia abans us quedarà millor només tindreu de pensar en treure la mantega un parell d'hores abans perquè estigui a temperatura ambient.

4. Ara posarem la papallona al vas amb la mantega a dins i programem velocitat 2 fins que ens quedi una crema de consistència cremosa. Amb la màquina a velocitat 2 sense parar-la anirem afegint l'almívar de cafè pel bocal fins que la mescla sigui homogènia. Retirem i reservem.

5. Anirem a muntar el pastís, col.locarem una capa de melindros mullats amb llet a la part de sota tot seguit una capa de crema de mantega i unes ametlles laminades, aquesta serà la primera capa, la segona posarem una capa de melindros mullats amb cafè i crema de mantega per sobre, una altre capa de melindros amb cafè i ho deixarem així a dins la nevera un parell d'hores perquè ens agafi consitència alhora de desmotllar

6. Desmotllarem el pastís i el cobrirem amb la crema de mantega restant i  posarem les ametlles per sobre com si fos una Sara, el reservem a la nevera.
Quan vulgueu consumir-lo el retireu uns 30 minuts abans perquè sigui mes fàcil de tallar i els sabors siguin mes intensos.

BON PROFIT!!


6 comentaris:

  1. Judith ha de ser molt bó aquest pastis,Aquesta crema de mantega amb el café m'ha agradat molt.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es molt bo Quima, és d'aquells pastissos que no pots parar de menjar-ne fins que ja no en queda!

      Elimina
  2. Quina presència més bonica té aquest pastís!!! I....de cafè!!! Què bo!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Espectaculaaaaaaaaar no lo siguiente seguro que fue una delicia para el paladar .
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.