divendres, 27 de desembre del 2013

GOLDEN CHEESE BREAD


Aquest pa ens el vam menjar el dia de nadal, el 25 de desembre és l'aniversari del meu home i tenia la família a dinar a casa. Per celebrar-ho!! :-)
Aquesta recepta és típica americana és un pa molt suau amb un gust d'herbes i farcit amb  formatge molt tendre i molt bo!
Vaig tenir sort de la meva germana que em va estar fent de pinxe tot el matí a les 12h del migdia ja la tenia segrestada a la cuina amb el davantal i rebent ordres meves, fes això ajuda'm amb el torró ara fes-me el pa etç pobre quina diada li vaig donar a ella que no li agrada la cuina jijjiji
Però crec que s'ho va passar bé perquè quan li vaig donar la massa del pa i li vaig dir tens de fer això i ha de quedar com el de la foto us puc assegurar que el va brodar. Només feia que dir-me que divertit remenar aquesta massa és tova i flonja jajjaja.
Espero que us agradi tant com a nosaltres!

Font: Thermomix magazine de desembre (especial nadal)

INGREDIENTS:
250 gr de llet
10 gr de llevat fresc de fleca
2 culleradetes de postre de sucre
150 gr de farina de reposteria
250 gr de farina de força
1 cullerada sopera d'herbes provençals
1 cullerada de formatge parmesà ratllat
1 culleradeta de sal
50 gr de mantega fossa
250 gr de formatges ratllat variat (1 sobre de formatge ratllat de 3 colors)
emmental, cheddar, mozzarella etç

PREPARACIÓ:

1. Primer farem la massa mare, posant els 250 gr de llet, la farina de reposteria, el llevat i el sucre remenem 30 segons a velocitat 4. Queda una massa molt líquida és normal la deixem reposar a dins del vas uns 30 minuts.

2. Afegim la farina de força, la sal, les herbes provençals i la cullerada de parmesà ratllat, remenem  15 segons a velocitat 4. I tot seguit amassem 1 minut, vas tancat, velocitat espiga. la deixem reposar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

3. Un cop a doblat la tornem a amassar 1 minut, vas tancat, velocitat espiga. Retirem del vas i formem 3 cilindres de 240 gr cada un. De cada cilindre en fem 15-20 talls petits i anem fent boletes.

4. Ara amb aquestes boles folrem la part de sota d'un motlle de plum cake, amb un  pinzell ho pintem amb la mantega fossa i posem una capa generosa de formatge ratllat, repetim  amb el segon cilindre i després amb el tercer, l'ultima capa no li posarem formatge a sobre. El deixem reposar una estona mes que dobli el seu volum i després cap al forn a 180º uns 30 minuts fins que estigui ben daurat, els últims minuts li posem el formatge ratllat per sobre perquè ens quedi gratinat.

BON PROFIT i BONES FESTES!



Aquí us deixo una foto de la meva pinxe degustant el pa!


5 comentaris:

  1. Ualaaaaaaa esto tengo que probarlo, porque no tengo el queso si no lo probaba esta noche que vienen amigos a cenar. Cómo tiene que estar!!!! Feliz año.
    Un besito

    ResponElimina
  2. Uauu quina bona pinta i veure el formatge com s'estira...m'està agafant una gana!!
    Que vagi molt bé l'entrada d'any!
    Petons

    ResponElimina
  3. Judith: lo hice para la noche de reyes y nos chupamos los dedos, qué bueno!!! claro que nos gusta mucho el queso. Lo único en lo que fallé fue en el molde, puse uno demasiado grande, cuando lo repita el molde más pequeño para que me quede como a ti.
    Un besito

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.