dimecres, 4 de desembre del 2013
PASTÍS DE POMA
Hola, quin fred que està fent aquests últims dies
No em fa gens de mandra encendre el forn tot el contrari, per entrar amb calor vaig fer aquest pastís de poma, que feia molts anys que no preparava, aquesta és una d'aquelles receptes clàssiques que l'he rescat del meu primer llibre de cuina "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí, segurament que a moltes de vosaltres us sona, he que si??
La versió que us deixo és adaptada al Thermomix, moltes de vosaltres ja sabeu que per mi és una eina imprescindible a la cuina i tot el que abans feia manual ara ho faig amb el Thermomix estalvio temps i d'embrutir tantes coses.
Espero que us agradi!!
INGREDIENTS:
100 gr de farina
100 gr de sucre + 75 gr per la cobertura
3 cullerades soperes de llet
2 cullerades soperes d'oli
1/2 culleradeta de llevat químic (royal)
1 ou + 1 rovell
75 gr de mantega tova ( la posem uns segons al microones)
2 pomes
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem els 100 gr de sucre + 1ou al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 3.
2. Afegim la llet, l'oli i la farina barrejada amb el llevat remenem tot junt 20 segons a velocitat 2 i 1/2.
3. Posem la mescla en un motlle i anem posant les pomes tallades a làmines per sobre. Mentre preparem la cobertura, posant el sucre restant (75gr), el rovell i mesclem 30 segons a velocitat 3, tot seguit i afegim la mantega tova i tornem a remenar 20 segons a velocitat 3. Aboquem aquesta pasta sobre la poma i ja la tindrem a punt per anar al forn 30 minuts a 180º.
BON PROFIT!!
Nota: us recomano que la desmotlleu quan encara sigui tèbia és boníssima!! :-)
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
hummm quina bona pinta... ja me'n pots guardar!!!!! demà vindre a esmorzar
ResponEliminaFet us hi espero!!
EliminaA la meva mare li encanta, però com ara es diàbetica gairebé no pot menjar dolços.. :(
ResponEliminaUn petonet!
ohhh quin greu pots provar de fer-la amb stevia
EliminaEl cóc de maçana és bo en totes les seves versions!!! Aquesta té una bona pinta.....
ResponEliminaPetons,
Olga
Si Olga tens tota la raó totes les coques de poma són boníssimes!!
EliminaBoníssim... i menjat tebi boníííííssim ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaSi Dolça tebi encara és mes bo!!
EliminaTe una pinta fantàstica, em guardo la recepta i el menjaré tebi como li comentes a la Dolça
ResponEliminaPetons
M'encanten el pastissos amb poma Judith! Hem de provar la recepta .
ResponEliminaUna abraçada