dimarts, 7 de gener del 2014

GALLETE DE ROIS AMB XOCOLATA i PERA




Aquesta si que ja és l'última entrada d'aquest nadal, aquesta gallete ens la vam menjar ahir la diada dels Reis, és un postre tradicional de França que és menja durant els primers dies de l'any per celebrar l'epifania del senyor, també porta una corona a sobre i una figureta a l'interior i la tradició és igual que aquí qui te la sort de trobar la figura és corona rei de la festa. És fa amb pasta de full i el seu interior està farcit de crema d'ametlles coneguda com Franchipane.
Us la recomano per lo fàcil i ràpida que és de fer, ja que no necessita temps de llevat com el tradicional tortell.


INGREDIENTS:
2 bases de pasta de full rodones Una de 26 cm i l'altre de 28cm (la podeu tallar vosaltres mateixes)
1 pera
1 ou batut per pintar
1 figureta d'un rei per posar a dins (opcional)
Per la crema:
70 gr de xocolata fondant
100 gr de sucre
100 gr de farina d'ametlla
1 ou
100 gr de mantega a temperatura ambient


PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 200º

1. Amb el vas sec i net ratllarem la xocolata 10 segons a velocitat 7. Retirem i reservem.

2. Ara posem el sucre, la mantega, l'ou, la farina d'ametlla i remenem 15 segons a velocitat 4. Afegim la xocolata ratllada i tornem a remenar 10 segons a velocitat 3.

3. Ara agafem la base de pasta de full de 26cm i la posem a la safata del forn, anem tallant la pera a rodelles molt fines i l'anem col.locant a sobre la massa deixant una vora de 5 cm aproximadament. Ara i posem la crema d'ametles i xocolata per sobre, també la figureta i pintem les vores amb ou. Posem la base de 28cm a sobre i tapem amb les mans anem apretant i cellant posem la vora de sobre per sota de l'altre massa, amb un ganivet per el costat que no talla anem apretant i tancant tot voltant i fem uns dibuixos a sobre. Pintem amb ou i la posem a coure 25 minuts al forn.

BON PROFIT!!





Nota : Us la podeu menjar tebia





6 comentaris:

  1. Aquests dies de festa que vam estar per la Cerdanya en vam menjar una a la Catalunya nord de compota de poma... espectacular!!!
    Aquesta amb pera i xocolata té una pinta... Sort que ja han passat els reis perquè se m'encongiran els pantalons si seguim així heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Dolça ara toca menjar sa i sense dolços que tant ens agraden per desintoxicar-nos de les festes!

      Elimina
  2. Gràcies pel teu comentari al meu blog Judith!, em vaig fer seguidora del teu blog perquè em van agradar les receptes que posaves, hi vaig fer una ullada i no vaig ni tenir temps de comentar, i vaig fer seguidora per no perdre el blog ;-) la llastima es que ara vull començar a "portar-me bé" jaja.. i amb alguns dolços podré resistir perfectament.. però amb la xocolata...mmm...no se si podré! jajaj.. Aquesta historia d'aquesta recepta no la sabia. M'agrada apendre sempre coses. Bé.. miraré les receptes més "saludables" :-)

    ResponElimina
  3. Doncs una bona manera d'acabar aquest receptari!!!! Molts petonets i bon any guapa

    ResponElimina
  4. MOlt bona recepta . Tot el que porta pasta de full m'encanta I aquesta segur que també.
    Petons

    ResponElimina
  5. Hola Quima prova-la ja veuràs que facil i rapida és!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.