dimarts, 18 de febrer del 2014

BOEUF BOURGUIGNON


 Whole  Kitchen en la seva proposta salada per el mes de febrer ens invita a preparar un clàssic de la cuina francesa:  
BOEUF BOURGUIGNON

L'origen del bouef bourguignon és situa a la regió francesa de la Borgonya, a 100 km al sud de París. És un estofat de bou, en aquesta zona és molt reconegut pel seu gust i per el poc greix que el bou de raça Charolais aporta al plat, ja que aquest  només s'alimenta de cereals i farratge, això fa que la carn sigui molt tendra i sana, perfecte per a aquest tipus de preparacions. A finals d'agost es celebra a Borgonya la Festa de Charolais, on un dels plats estrelles és aquest Bouef Bourguignon que s'ha fet conegut arreu del món com un dels grans plats de la cuina francesa.
Tot i què a casa a les nenes hi ha mi no ens a entusiasmat al meu marit si! :-) 
Per mi té un gust massa fort de vi, aquesta recepta crec què és ideal per cuinar carns de caça per la quantitat de vi que porta, tampoc vaig trobar bou o sigui que el vaig fer amb vedella, per tant no sé si puc valorar aquesta recepta al 100% ja què els ingredients no eren ben bé els que indica la recepta, tampoc vaig trobar cap vi de la zona de Borgonya per tant i vaig posar un Rioja.
Aquesta recepta és comença als fogons i s'acaba al forn, jo la vaig fer amb la Slow Cooker és una olla de cocció lenta tal com diu el seu nom, que gasta molt poc i què cuina molt a poc a poc, li vaig tenir 7 hores. La veritat és que me la va regalar la meva germana quan em vaig casar, a Anglaterra la fan servir molt per cuinar el Rosbif i altres plats tradicionals, la veritat és que ara són super modernes la meva pobreta ja té els seus 19 anys.

INGREDIENTS:

175 gr de cansalada fumada (beicon)
750 gr de bou o vedella per guisar
2 pastanagues
6 xalotes
330 gr de vi negre de la regió de Bologna (aquests vins és caracteritzen per ser molt secs)
2 cullerades de maizena
500 gr de xampinyons laminats o bolets varis
Sal, pebre 2 fulles de llorer i farigola
1 cullerada de concentrat de tomàquet

PREPARACIÓ:

1. Tallem la cansalada a daus i la dorem a la paella amb una cullerada d'oli, retirem i la reservem a dins la Slow cooker.

2. Tot seguit tallem la carn a daus,  la salpebrem, la dorem a la paella amb el mateix oli que a deixat anar la cansalada i la reservem a dins l'olla amb la cansalada.

3. Ara pelem les xalotes i les pastanagues les tallem a trossos grans i les dorem a la mateixa paella, les posem a dins de l'olla i fem el mateix amb els bolets els saltegem i reservem a dins de la slow cooker amb la resta dels ingredients.

4. Tornem a salpebrar tot plegat si fes falta, afegim les fulles de llorer, la farigola, la maizena, la cullerada de concentrat de tomàquet i el vi ho remenem bé amb una cullera i tapem la Slow cooker, l'endollem i posem la temperatura low que vol dir a poc a poc, li deixem tota la nit de 7h a 8h. Si vulguessiu anar mes ràpid té la temperatura High que vol dir cocció alta per tant amb 5 hores en faríeu prou.
Un cop a acabat ja estarà llest per menjar.

BON PROFIT!!


13 comentaris:

  1. Muy ricos estos guisos, se ve estupendo! Bss.

    ResponElimina
  2. Judith, t'ha quedat fantàstic!!! Oi que estava bo??? :)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a mi no em va entusiamar però a casa el meu home es va posar les botes, perquè a ell li va encantar!! :-)

      Elimina
  3. T'ha quedat molt bé! I que bo que estava, veritat? A casa ens va encantar :P Repetirem segur!

    No coneixia el teu blog i m'ha agradat molt, així que m'hi quedo!! ;)

    Una forta abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la teva visita i benvinguda Cristina, deixa'm apropar al teu blog :-)

      Elimina
  4. Te ha quedado delicioso, la verdad que el tiempo de cocción en esa olla es bien lentito, seguro que habrán quedado todos los sabores muy concentrados. Es un guiso de los que apetecen siempre.

    Un besito,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias por tu visita Sunny y si la verdad es que la slow cooker para este tipo de guisos va estupendamente bien, pero me fallo algo porque la salsa me quedo un poquito líquida :-(

      Elimina
  5. Que bueno !!! Lento lennnnnto :)

    Marisaenlacocina.blogspot.com.es

    ResponElimina
  6. Hola!!! T 'he descobert per l'enllaç al Cercle Whole Kitchen. A casa ja l'haviem fet alguna vegada i com vaig veure que la recepta que propossaven era més laboriosa i vaig una mica justa de temps, em vaig decidir per fer la de sempre, que quede molt bona, i aixi també donava una variant. M'ha fet gracia veure que l'has fet amb la Slow Cooker... ,jo també en tinc una, i segur que t'ha quedat bonissim, només hi ha que veure el plat.!!!
    M'agrada molt el teu blog. Felicitats!!!

    ResponElimina
  7. Muchas gracias Marisa por tu visita!!
    Si la Slow cooker es lo que tiene que cocina muy lento y este guiso lo requeria!! :-)

    ResponElimina
  8. Hola Pilar gràcies per la teva visita!!
    I no la fas servir molt la slow cooker!!
    LA veritat és que jo quan faig aquest tipus de guisats sempre perque la programo a la nit i me'n oblido fins el matí que em llevo va super bé no et tens de preocupar de si es crema, no s'enganxa estic super contenta de tenir-la tot i que ja és molt vellleta la pobre:-)

    ResponElimina
  9. Ohhh, nunca había visto la slow cooker.
    Tiene que ser una maravilla.
    En casa nos encanto el guiso.
    bss

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.