dijous, 20 de febrer del 2014

SALSA DE CALÇOTS pas a pas


Avui vull compartir amb totes vosaltres aquesta salsa de calçots, ja sabeu que estem en plena temporada i segurament moltes de vosaltres teniu programada alguna calçotada o sigui que us he preparat un pas a pas perquè veieu lo fàcil, ràpid i net què és preparar una salsa de calçots amb el Thermomix a part de la textura que queda la salsa què és perfecte ni molt líquida ni molt espessa lo just perquè quan hi suqueu el calçot quedi enganxada, o sigui que us animo a preparar-la!

INGREDIENTS:
2 nyores prèviament remullades
500  gr d'oli d'oliva suau 0.4 acidès (extra verge no va bé queda molt forta de gust)
1 ceba escalivada
1 cap d'alls escalivats
2 alls crus
5 tomàquets escalivats
vinagre al gust 20 gr aprox
sal, pimentó dolç o picant (això al vostre gust)
150 gr d'ametlles torrades i pelades
50 gr d'avellanes torrades i pelades

PREPARACIÓ:

1. Posem les verdures a coure a la barbacoa o al forn reservem i deixem refredar del tot millor aquest pas fer-lo el dia abans. Posem les nyores amb remull.

2. Posem una gerra sobre el Thermomix i pesem l'oli 500 gr. Reservem.

 3. Ara triturarem les ametlles i les avellanes 15 segons a velocitat 7. Afegim la carn de les nyores, les verdures escalivades pelades i els 2 grans d'all.

4. Ho triturem tot junt 30 segons a velocitat 5-10 i afegim el vinagre, la sal, i el pimentó. Tapem el vas i posem aigua a dins del cubilet, això ens servirà perquè quan hi afegim l'oli per la tapa no s'aixequi.


5. Ara programem velocitat 5 sense posar temps i anem afegint l'oli pel sobre la tapa fins que hagi baixat cap tot a dins. Parem la màquina i la tastem si li falta sal o pimentó li afegim aquest moment i ho remenem uns segons a velocitat 3. Ja estarà llesta per menjar!!


BON PROFIT!! :-)

11 comentaris:

  1. Te que ser molt bona aquesta salsa i molt ben explicada.

    ResponElimina
  2. Precisament avui pensava fer-la, amb la thermomix no ho he fet mai, amb aquesta quantitat per quants calçots pot ser ?? Demà tenim calçotada de unes 16 persones i no se si tindre prou salsa. Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. En surt molta Nuria pero potser faras curt x 16, nosaltres erem 12 i ens en va sobrar poqueta

      Elimina
  3. Moltes Gracies per compartir aquesta gran recepta. Ja l'he feta. Precisament avui hem fet una calçotada i dirte que la romescu Molt bona, bonissima.Ens ha agradat molt.
    Tambe dirte que fa estona que te seguesc desde Pollença (Mallorca) i soc una enamorada del teu blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aina moltes gràcies i benvinguda, m'agradava saber que hi ha gent de tant lluny que em segueix per cert he estat a Pollença i en tinc molt bon record!
      Petons!!

      Elimina
  4. Sembla molt fàcil i molt bona.
    Aquesta salsa és la mateixa que la del Xató o hi ha algun ingredient diferent?
    Gràcies.

    ResponElimina
  5. Hola Paquita
    Mira ara no sabria dir-te si es com la del xató que s'assemblen molt si, perquè es com un romesco però el xató no queda tant lligada!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Judith, ho vaig fer posant una mica més de cada ingredient i vaig quedar com una reina, al final erem 18 persones i tothom em va felicitar per la salsa. Els hi vaig dir "la meva amiga d'internet "just avui ha publicat la recepta de salsa de calçots.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Núria me'n alegro molt que les meves receptes te facin servei, de fet aquesta es la finalitat del blog

      Elimina
  7. Avui hem fet calçotada i la salsa ha encantat. Moltes gràcies!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.