dilluns, 21 d’abril del 2014

NIU DE XOCOLATA - MONA DE PASQUA




Avui es Pasqua, i el nostres fillols han tingut aquesta mona de regal!!
Ja sé que lo típic és un pastís amb l'ou de xocolata, però quan vaig veure aquesta recepta en el nou llibre de xocolata sabia que la prepararia per lo original que la vaig trovar. La massa és de brioix  igual a la del Kringle Stonia i com què a casa ens agrada molt sabia segur que seria èxit assegurat.
O sigui que en Nil i l'Arnau avui s'han trobat amb un niu de brioix farcit de xocolata!!
BONA PASQUA :-)

INGREDIENTS:
30 gr de sucre
la pell de mitja taronja només la part taronja
120 gr de llet
30 gr de mantega
20 gr de llevat fresc (1 cubet)
1 rovell
300 gr de farina
1 pessic de sal
Crema de cacau per farcir (nocilla, nutella)
ous de xocolata per decorar, perletes, fideus de xocolata, etç

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre juntament amb la pell a dins del vas i la ratllem 30 segons a velocitat 5-10.

2. Afegim la mantega, la llet i el llevat, programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

3. Incorporem el rovell i remenem 4 segons a velocitat 3.

4. Tot seguit posem la farina i la sal, programem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas una horeta aproximadament.


Pre-escalfem el forn a 180º

5. Sobre una superfície enfarinada estirem la massa donant-li forma de rectangle d'uns 35 cm x 50cm, la pintem amb la crema de cacao i l'enrotllem, partim per la meitat en quedaran dos rotllets (MIREU FOTO) aquests els partim pel llarg sense arribar al final i els posem a la safata del forn un a continuació de l'altre i li donem forma circular, la posem a coure 20 minuts al forn.
Un cop estigui freda la decorem amb els ous i les virutes de xocolata.

NOTA: El vaig pintar amb almívar perquè em quedessin els fideus de xocolata enganxats

BON PROFIT!




5 comentaris:

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.