dijous, 26 de juny de 2014

EMPANADA GALLEGA


Boníssima aquesta empanada!!
Us la recomano molt és una recepta que porta una mica de feina però val la pena, perquè és molt bona,  a més, ara, cara al bon temps ens la podem emportar de pícnic, a la platja o senzillament per sopar amb una bona amanida i una cervesa, també us diré que es mes bona freda que calenta i si la deixeu reposar encara guanya mes.
Font: llibre imprescindible amb Thermomix

INGREDIENTS:
Massa:
50 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva extra verge
50 gr de vi blanc
90 gr de llard de porc o mantega
1 ou
30 gr de llevat fresc
450 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 ou per pintar la massa
Farcit:
300 gr de ceba
150 gr de pebrot verd
150 gr de pebrot vermell
200 gr de tomàquet triturat
50 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
200 gr de tonyina amb escabetx o natural
2 ous durs


PREPARACIÓ:

1. Farem el farcit posant la ceba, els pebrots, el tomàquet, l'oli, el sucre, la sal trossegem 4 segons a velocitat 5. Fem baixar la resta d'ingredients de les parets i tapa del vas, tanquem i programem 20 minuts, varoma, velocitat 1 i 1/2. Reservem  en un vol.

2. Rentem el vas i fem la massa, posant l'aigua, l'oli, la mantega, el vi al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

3. Afegim l'ou i el llevat fresc, remenem 5 segons, velocitat 4. Tot seguit incorporem la farina i la sal. Programem 15 segons a velocitat 6 i programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas durant 30 minuts.

Pre escalfem el forn a 200º

4. Un cop a llevat la dividim en dos parts iguals i l'estirem ben fina posem el farcit juntament amb la tonyina i els ous, estirem l'altre part de massa i cobrim. Sellem bé les vores de la massa perquè el farcit no s'escapi i li fem un forat al mig perquè surti el vapor al fornejar-la, la pintem amb ou i la fornegem 30 minuts a 200º a dalt i baix.

BON PROFIT!!!

Us deixo un pas a pas, jo la faig així pero si voleu podeu barrejar la tonyina i l'ou ratllat amb el sofregit.





10 comentaris:

  1. Una deliciosa empanada que tiene que tener un gusto exquisito.Besosss y buenas tardes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOLA DORIS, PUES LA VERDAD ES QUE SI, ESTA DELICIOSA!

      Elimina
  2. Quin goig que fà aquesta empanada... i amb aquests ingredients ha d´estar mooooooolt bona.. prenc nota!!! petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joaquina pren nota que ja veureu que us agradarà molt!

      Elimina

  3. tinc el farcit fet i demà faré la massa!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elisabet benvinguda!!
      Que bé, ja veuràs com no serà l'última vegada que la prepares! Ja em diràs com t'ha quedat?

      Elimina
    2. Judith, estava bonissimaaaaaaaaaaaaa!!!!
      no varen quedar ni les engrunes!

      Elimina
  4. A nosaltres també ens agrada molt fer-ne a l'estiu i per emportar. Quina bona empanada t'ha sortit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat es que són molt pràctiques aquestes receptes, veritat Marina?

      Elimina
  5. espectacular! per clavar-hi una bona queixalada!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.