dimarts, 10 de febrer del 2015

PILOTILLES AMB SALSA DE TOMÀQUET


Pilotilles!!
Feia molt de temps que no en preparava i la veritat és que amb el Thermomix és ben fàcil i net, aquesta recepta m'ha agradat perquè no embrutem res mes no s'han de fregir les pilotilles a part o fem tot al vapor mentre preparem la salsa. Us animo a provar-la perquè us agradaran molt! ;-)
Recepta apte per TM31 i TM5

INGREDIENTS:
Pilotilles:
40 gr de pa sec
80 gr de llet
Julivert fresc
1 gra d'all
600 gr de carn picada variada o de vedella
2 ous
Sal i pebre al gust
Salsa de tomàquet:
1 gra d'all
80 gr de ceba
20 gr d'oli d'oliva
800 gr de tomàquet triturat
1 culleradeta de sal
pebre al gust


PREPARACIÓ:

1.Posem un vol sobre la tapa del thermomix i pesem la llet i afergim el pa i els deixem que és remulli.

2. Mentre posem l'all, el julivert i trossegem 5 segons a velocitat 7. Fem baixar la resta de picada de les parets del vas i introduïm la carn, els ous, la sal, el pebre i el pa remullat si està molt empapat li  trèiem una mica de llet apretant-lo amb les mans, programem 10 segons a velocitat 5.

3. Engrassem la safata i recipient del varoma amb oli i anem fent boletes amb la carn ( 24 aprox) unteu-vos les mans amb oli us anirà millor per fer les boles, tampoc us tenen de quedar perfectes.

4. Sense rentar el vas posarem, la ceba, l'all i l'oli trossegem 5 segons a velocitat 5 i tot seguit programem 6 minuts, varoma, velocitat 1.

5. Afegim el tomàquet triturat, la sal i el pebre al gust, tanquem i situem el recipient varoma al seu lloc. Programem 20 minuts, varoma, velocitat 1. Comprovem la cocció de les pilotilles si estan bé les servim en una safata juntament amb la salsa calenta.  Jo les vaig acompanyar amb arròs blanc sempre en tinc de fet a la nevera així em va quedar un plat complert.

BON PROFIT!!



1 comentari:

  1. Te han quedado de relujo tu receta me viene genial porque tengo una maquinita que es como la termomix y aun no he usado la vaporera asi que cualquier dia hago albondigas que seguro asi son mas sanas y estan igual de ricas.
    Bicos mil y feliz semana wapa.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.