Hola!!!
Ja tornem a tenir el cap de setmana a sobre hi ha casa meva com és tradició preparem un postre per anar picant....
Aquest cop he optat per aquests rotlles de brioix i canyella, són molt coneguts ja què els EU els han fet famosos i exportat a tot el món però el seu origen és incert sembla què és remonta a Suècia, o sigui que avui menjarem rotlles de canyella amb història :-)
INGREDIENTS:
Per la massa:
150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells d'ou
20 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
50 gr de sucre
Farcit:
50 gr de mantega
60 gr de sucre (pot ser morè)
2 cullerades de canyella en pols
Glaçejat:
50 gr de sucre glaç
20 gr de clara d'ou
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet i la mantega al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1. Tot seguit i afegim el llevat, els rovells i remenem 10 segons a velocitat 3.
2. Incorporem la farina i el sucre remenem 10 segons a velocitat 6 i tot seguit 2 minuts, velocitat espiga. La deixem reposar uns 30 minuts dins del vas.
3. Retirem la massa del vas i sobre una superfície enfarinada l'estirem amb el corró fins deixar-la d'uns 40 cms llarg i 20 d'ample
4. Mentre preparem el farcit posant la mantega, el sucre, la canyella dins del vas i remenem 20 segons velocitat 3. Retirem el farcit i l'escampem sobre la massa estirada, enrotllem i l'anem tallant mes o menys 3 cms d'ample el posem dins d'un motlle i el deixem reposar una estona abans de fornejar.
5. Amb el forn pre-escalfat a 160 gr posem els rotlles a dins i els fornegem 20 minut aproximadament. Tant bon punt els retirem del forn els pintem amb la clara i el sucre glaç barrejat.
BON PROFIT!!
Quina cosa més bona! I amb la nostra thermomix.....més facilets de fer!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Hola Olga!!
EliminaDoncs si hem d'aprofitar que la tenim x treure-li rendiment, gràcies x la teva visita