dijous, 31 de desembre del 2015

BON ANY 2016 i TORTADA

Bon dia a tothom!!
Avui acomiadem l'any amb una tortada casolana, crec que es un postre ideal per aquesta nit perquè és lleugera i gens empalagosa, que després d'un sopar contundent com el que farem, el millor és un postre suau i no per això menys bo, jajajja
El 2015 a estat un any ple de bons moments amb amics i família, amb molta feina i salut (gràcies a Déu) Desitjo per aquest 2016 seguir amb la mateixa sort, perquè per mi la salut per poder treballar i la feina que no ens falti ara mateix és el mes important, he aprés que les coses materials no ens aporten res.
Desitjo que tingueu una molt bona entrada d'any!!
BON ANY 2016!!

INGREDIENTS: 
250 gr d'ou ( 4 ous grans)
120 gr de sucre
100 gr de farina d'ametlla
50 gr de farina de rebosteria
1 culleradeta de llevat químic
Unes gotes d'amareto o vainilla liquida (no té res a veure el gust d'una cosa amb l'altre)

PREPARACIÓ:

Escalfarem el forn a 160º dalt i baix

1. Posem la farina d'ametlla al vas,la de rebosteria i el llevat, remenem 10 segons a velocitat 6 perquè ens quedi ben integrat, retirem i reservem en un bol.

2. Ara pesem els ous, apretem al bascula i anem afegint els ous d'un en un fins arribar al pes, posem la papallona, afegim el sucre i les gotes d'amareto, programem 6 minuts, 37º, velocitat 4.

3. quan acabi tornem a programar 6 minuts a velocitat 4, aquest cop sense temperatura. Ens quedaran els ous blancs i esponjosos.

4. Afegim la barreja de farines al voltant de la papallona i remenem 3 segons a velocitat 4. Retirem la papallona i acabem d'unir bé amb l'espàtula, posem la mescla dins d'un motlle de corona prèviament untat amb oli per facilitar que és desmotlli bé.

5. La posem al forn 20 minuts a 160º per saber si està ben cuita quan acabi el temps de cocció (mai abans perquè al obrir el forn perdera temperatura i baixaria) amb el dit pressionem a sobre sense fer força per no deixar-hi un forat, si la massa queda enfonsada vol dir que li falta cocció, si torna al seu lloc està ben cuita. Retirem del forn la deixem refredar uns 20 minuts i la desmotllem en calent, així evitareu que és trenqui i quedi enganxada al relleu del motlle.

BON PROFIT I BON ANY!!





4 comentaris:

  1. T'ha quedat perfecte.
    Bon Any !!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Quima la veritat és que la textura i el gust potser el millor que he aconseguit fins ara, bon any!
      Si la fas posa-li amareto crec què és l'ingredient màgic

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.