dijous, 31 de març de 2016

PASTÍS BOMBÓ



Bon dia!!
Després de molts dies de no publicar res, torno amb aquesta dolça recepta, un pastís que no us deixarà indiferents per la seva facilitat d'elaboració amb el Thermomix i per el seu sabor..
Aquest concretament va ser la mona del meu fillol però és un pastís molt apte per celebrar qualsevol aniversari o ocasió especial. La recepta me la va passar una companya de Thermomix la MªRosa tot i què jo li he fet algun canvi, ja sabeu que normalment m'agrada donar el meu toc personal a les receptes.
Que tingueu un bon dijous!!

INGREDIENTS:
250 gr de sucre
3 ous
150 gr d'oli de girasol
1 paquet de xocolata desfeta en pols (exemple valor, torras de 180 gr)
100 gr de llet
50 gr de cointreau
200 gr de farina de rebosteria
1 sobre de llevat químic
Cobertura:
1 Rajola de xocolata fondant de 125 gr
100 gr de sucre
1 culleradeta de cafè soluble (nescafé)
10 gr de cointreau
500 gr de nata per muntar

PREPARACIÓ:

Escalfem el forn a 180º dalt i baix

1. Posem tots els ingredients de la massa a dins del vas i barregem 15 segons a velocitat 6. Aboquem aquesta mescla en un motlle rodó de 24cm i la fornegem 30 minuts a 180º. La deixem refredar del tot i la partim en 2.

2. Ara amb el vas net i sec prepararem la cobertura, posem el sucre i el cafè soluble i triturem 15 segons a velocitat 10. Retirem del vas i reservem en un bol.

3. Farem el mateix amb la rajola de xocolata la triturem 15 segons a velocitat 5-10, fins que ens quedi una pols.  La reservem juntament amb el sucre i el cafè.

4. Col.loquem la papallona,  afegim la nata, el cointreau,  la xocolata i sucre reservat. Programem velocitat 4 sense posar temps i anirem controlant pel bocal fins veure que està montada. En reservem la meitat i l'altre la posem dins una màniga pastissera ens servirà per decorar el pastís.

5. Posem una capa de la crema reservada  a dins del pastís i amb la que us sobri el cobriu  per sobre, amb la crema que teniu dins la màniga pastíssera cobrirem els laterals del pastís, el deixem reposar a la nevera fins el moment de servir.

Nota: Us recomano fer-lo el dia abans queda molt més gustós i tou , la recepta original porta 3 capes però amb aquesta quantitat de nata no us arribarà, per tant si voleu fer 3 capes poseu 700 gr de nata, la resta tot igual.
La recepta aquí escrita és tal com la vaig fer jo, l'original va amb conyac i el cacau en pols es pur, la massa original porta 150 gr de llet, jo li vaig posar menys perquè vaig afegir cointreau a la massa perquè quedés mes gustosa. Espero que us agradi molt! :-)

BON PROFIT!





6 comentaris:

  1. Simplemente maravillosa la mezcla es perfecta me encanta,super,abrazos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que casualidad estaba consultando tu blog, muchas gracias Rosita, la verdad es que esta muy rica!
      un beso

      Elimina
  2. Que guapa t'ha quedat i ha de ser bonisima ya la provare. Grasies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser, benvinguda!
      Si es molt bona, prova-la

      Elimina
  3. Mmmmm....una mona espectacular i de ben segur que boníssima! Em falta pràctica de màniga pastissera....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.