divendres, 11 de març del 2016

"POTAJE" de QUARESMA amb LLAGOSTINS i BACALLÀ


Bones!!
Avui us deixo un plat típic de la Quaresma, bé aquí no tenim masa tradició de menjar "potajes" però us puc assegurar que és boníssim!!
O sigui que proveu-lo perquè té molts avantatges, el pots deixar preparat a la vigília, és plat únic i el millor de tot econòmic.
Aquesta recepta juntament amb unes quantes mes la podeu trobar a la col.lecció "saborea la Pasqua" de la plataforma oficial de recepte de Thermomix mithermomix.es

INGREDIENTS:
200 gr de llagostins pelats (en reservem les cloves) i algun de sencer per decorar
70 gr d'oli d'oliva
500 gr d'aigua
130 gr de ceba
2 alls
80 gr de pastanaga
600 gr de cigró cuit
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de pimentó dolç
1 fulla de llorer
1 culleradeta de comí
250 gr de bacallà dessalat a tires
120 gr d'espinacs

PREPARACIÓ:

1. Pelem els llagostins i en reservem les cloves, les posem a dins del vas juntament amb 20 gr d'oli i sofregim 2 minuts,120º, velocitat 1 (tm31 Varoma)

2. Afegim els 500 gr d'aigua i programem 4 minuts, 100º, velocitat 1. Ho colem i reservem, netegem el vas.

3. Ara posem la ceba, els alls, la pastanaga juntament amb els 50 gr d'oli i triturem 2 segons a velocitat 5. Tot seguit sofregim 8 minuts, 120º, velocitat 1.

4. Afegim 60 gr de cigró i 50 gr del fumet reservat, triturem 15 segons a velocitat 6. Afegim el fumet i la resta de cigrons, la sal, el pimentó i la fulla de llorer,  programem 20 minuts, 100º , gir esquerra, velocitat cullera.

5. Incorporem els llagostins pelats, el bacallà i els espinacs, programem 5 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Posem en una font de ceràmica  i servim.

Nota:   Els llagostins per decorar els vaig coure a la paella, però si voleu en el pas 4 els podeu posar al varoma, canviant la temperatura.

BON PROFIT!!





3 comentaris:

  1. Mmmmm....un plat de luxe! Quines receptes més bones que podem preparar amb la maquineta, oi?
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Olga, doncs si la veritat, no tinc per costum fer aquests tipus de plats i quan em van passar la recepta per provar-la em va sorpendre!!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.