dimecres, 11 de maig de 2016

AMANIDA FREDA DE VERDURES AL VAPOR I ARRÒS


Bones!!
Avui una amanida fresca pel bon temps, tot i què no arriba :-)
Aquest tipus d'amanida van genials per deixar fetes, per emportar, per quan tingueu invitats, ja que la presentació és molt bonica. Us portarà una mica de feina peró quan la porteu a taula quedareu com unes senyores i ja sabeu que mengem pels ulls, per tant la presentació a de ser de 10!

INGREDIENTS:
Verdures:
2 patates tallades a daus
2 pastanagues tallades a rodelles
Unes fulles de julivert
1 gra d'all
30 gr oli d'oliva
Arròs:
1 litre d'aigua
1 culleradeta de sal
10 gr d'oli
400 gr d'arròs llarg
2 llaunes de tonyina
2 cullerades de maionesa
1 llauna de blat de moro
Presentació:
1 enciam de fulla de roure
1 cogombre laminat ben fi
1 pot de cogombrets en vinagre
2 Remolatxa cuita tallada a daus
Daus de formatges variats
3 Talls de pernil dolç

PREPARACIÓ:

1. Posem les patates i les pastanagues tallades dins del cistellet, posem aigua d'aigua al vas fins cobrir les ganivetes i programem 30 minuts, varoma, velocitat 1. Un cop cuit retirem i deixem refredar en un bol.

2. Ara farem la picada d'all i julivert amb una mica de sal i oli d'oliva ho posem tot dins del vas i ho piquem 3 segons a velocitat 7. Barregem la picada amb les verdures  i reservem.

3. Sense rentar el vas posem el litre d'aigua, la sal i un raig d'oli, fiquem el cistellet dins del vas  i pesem l'arròs, tanquem i programem 20 minuts, varoma, velocitat 4. Remenem un parell de cops amb l'espàtula durant la cocció. Un cop cuit retirem i reservem en un bol.

4. Afegim el blat de moro, la tonyina i la maionesa amb l'arròs i en farem flamets amb un motlle que tinguem per casa pot ser una flamera.

5. En una safata gran, posem les fulles d'enciam com si féssim un llit, posarem les patates i pastanaga al mig, als costats i posarem els flamets d'arròs al voltant de l'arròs i posarem el cogombre laminat per evitar què és desmuntin els flams jejejeje podem fer tants flamets d'arròs com invitats tinguem, entre flam i flam i posem la remolatxa cuita, els cogombrets, els daus de formatge per sobre i amb el pernil decorem les verdures. La deixem dins la nevera fins el moment de servir.

BON PROFIT!

Nota: Podeu posar-hi daus de tomàquet, ceba, olives, pernil salat, fuet etç, deixeu córrer l'imaginació ;-)



4 comentaris:

  1. Quina forma tant rebonica de presentar-la!
    Fàcil i resultona. Prenc nota!

    ResponElimina
  2. Quina presentació més bonica! Felicitats!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga, la veritat es que Porta feina però el resultat val la pena!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.