Hola!!
Aquest dijous tenim la revetlla de Sant Joan i no pot faltar la tradicional coca, aquesta recepta l'hem estat fent a les classes d'enguany, per mi és la millor de totes les coques que em provat, són 14 minuts d'amassat, però això fa que quedi molt esponjosa. Aquest any he optat per fer-la amb crema a casa ens agrada molt mes. Us en deixo la recepta perquè pugueu preparar-la i disfrutar-la aquesta nit de solstici d'estiu!
Bona revetlla!
INGREDIENTS:
Sucre aromatitzat:
100 gr de sucre
La pell d'una llimona (només la part groga)
La pell d'una taronja (només la part taronja)
Per la massa:
180 gr d'aigua o llet (jo la vaig fer amb llet)
2 ous
60 gr de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de sal
500 gr de farina de rebosteria
El sucre aromatitzat
25 gr de llevat fresc
Un polsim de canyella en pols
30 gr d'anís (licor)
1 ou per pintar
fruites confitades per decorar, sucre i pinyons
Per la crema: (millor fer-la amb antel.lació)
3 ous
500 gr de llet
100 gr de sucre
50 gr de maizena
vainilla liquida per aromatitzar
PREPARACIÓ:
1. El dia abans o unes hores abans preparem la crema, posant tots els ingredients a dins del vas i programem 10 minuts, 90º, velocitat 4. Retirem i reservem a dins d'una màniga pastissera.
2. Amb el vas net i sec pulveritzem el sucre 10 segons a velocitat 10. Tot seguit afegim la pell dels cítrics i programem 20 segons a velocitat 10. Retirem i reservem.
3. Sense rentar el vas posem tots els ingredients de la massa per ordre com estan escrits i programem 14 minuts, velocitat espiga. Retirem i reservem en un vol untat amb oli, la deixem llevar fins que dobli el seu volum (1-2 hores aprox)
4. Un cop a doblat la posem a la safata del forn i li donem forma, quadrada o ovalada al vostre gust us quedarà molt gran ocupa tota la safata, la pintem amb ou i la decorem amb la crema pastissera freda, els pinyons, les cireres i per últim el sucre. La deixem llevar 1 hora mes.
Escalfem el forn a 180º a dalt i baix amb ventilador millor, reparteix mes bé l'escalfor.
5. Posem a coure la coca 20 minuts al forn. Retirem i la deixem refredar, ja la tindreu a punt per sorprendre als vostres amics o familiars.
Bon profit i molt bona revetlla!
La decorem en cru i la deixem llevar una estona mes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.