dimarts, 27 de desembre del 2016
FOIE
Hola!!
Continuem amb les receptes de les festes, avui toca el foie un menjar molt apreciat per alguns i gens per altres jeje, a casa per desgràcia ens agrada molt tot i què només en faig per nadal, ja que no m'agrada que facin patir els animals, aquest any m'he dedicat a fotografiar el procés per si algú s'anima :-) encara ens queda fi d'any i reis per poder disfrutar de tant apreciat menjar.
BON ANY NOU!
INGREDIENTS:
1 foie gras d'ànec desvenat cru (500/600gr aprox)
1/2 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
Un polsim de pebre
1 cullerada d'oporto
2 cullerades de conyac
500 gr d'aigua pel vapor
500 gr de glaçons
PREPARACIÓ:
1.Obrim el fetge amb les mans el desfem i li trèiem les venetes que li quedin, el posem sobre paper film i l'amanim amb la sal, el sucre, el pebre, el conyac i l'oporto.
2. Amb les mans tanquem el film i li donem forma de cilindre procurant que no ens quedi aire a dins. El deixem reposar a la nevera un mínim de 8 hores, jo li tinc tota la nit.
3. Un cop reposat sense treure'l de dins el film el tornem a embolicar amb una altre capa de film apretant molt be, què no se'ns obri dels costats, el reservem a dins el recipient varoma.
4. Posem el mig litre d'aigua al vas, situem el recipient varoma al seu lloc i programem 15 minuts, varoma, velocitat 2. Un cop pari obrim el varoma i li donem la volta, tornem a programar 7 minuts, varoma, velocitat 2.
5. Un cop cuit el posem dins una safata amb els glaçons per parar la cocció. El deixem reposar 1 hora després cap a la nevera un mínim de 24 hores.
BON PROFIT!
Nota: Un cop fred el podeu tallar a rodelles i congelar-les individualment així sempre el tindreu a punt per quan el necessiteu.
Amb cru
Aqui ja esta cuit
Aqui reposant a la safata amb els glaçons.
Ja veieu que és ben senzill fer foie a casa, només heu de tenir cura de fer-lo un dia abans per la maceració i repós.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Molt bona recepta, però quina cosa més bona que has preparat.
ResponEliminaEt desitjo que l’any nou 2017, us sigui pròsper i ple de felicitat. Petons i Bon Any Nou 2017
Gràcies Rosa, doncs si que queda bo!
EliminaOstres si que ha de ser bona si, moltes felicitats, a veure si la puc fer aviat. Bon any!
ResponEliminaVinga Gloria anima't!
EliminaNo el cous molt de temps ??? Jo vaig el mateix però un cop l'aigua està a temperatura 100º poso el foie 12 minuts i llavors de dret amb l'aigua freda
ResponEliminaNo perquè el cuino al vapor, no entra en contacte amb l'aigua i els primers 7 minuts el Thermomix no genera vapor perquè està esclafant l'aigua, si la tens prova de fer-li :-)
EliminaJa em diràs!