dimarts, 27 de desembre del 2016

FOIE


Hola!!
Continuem amb les receptes de  les festes, avui toca el foie un menjar molt apreciat per alguns i gens per altres jeje, a casa per desgràcia ens agrada molt tot i què només en faig per nadal, ja que no m'agrada que facin patir els animals, aquest any m'he dedicat a fotografiar el procés per si algú s'anima :-) encara ens queda fi d'any i reis per poder disfrutar de tant apreciat  menjar.
BON ANY NOU!

INGREDIENTS:
1 foie gras d'ànec desvenat cru (500/600gr aprox)
1/2 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
Un polsim de pebre
1 cullerada  d'oporto
2 cullerades de conyac
500 gr d'aigua pel vapor
500 gr de glaçons

PREPARACIÓ:

1.Obrim el fetge amb les mans el desfem i li trèiem les venetes que li quedin, el posem sobre paper film i l'amanim amb la sal, el sucre, el pebre, el conyac i l'oporto.

2. Amb les mans tanquem el film i li donem forma de cilindre procurant que no ens quedi aire a dins. El deixem reposar a  la nevera un mínim de 8 hores, jo li tinc tota la nit.

3. Un cop reposat sense treure'l de dins el film el tornem a embolicar amb una altre capa de film apretant molt be, què no se'ns obri dels costats, el reservem a dins el recipient varoma.

4. Posem el mig litre d'aigua al vas, situem el recipient varoma al seu lloc i programem 15 minuts, varoma, velocitat 2. Un cop pari obrim el varoma i li donem la volta, tornem a programar 7 minuts, varoma, velocitat 2.

5. Un cop cuit el posem dins una safata amb els glaçons per parar la cocció. El deixem reposar 1 hora  després cap a la nevera un mínim de 24 hores.

BON PROFIT!

Nota: Un cop fred el podeu tallar a rodelles i congelar-les individualment així sempre el tindreu a punt per quan el necessiteu.


 Amb cru

Aqui ja esta cuit

 Aqui reposant a la safata amb els glaçons.

Ja veieu que és ben senzill fer  foie a casa, només heu de tenir cura de fer-lo un dia abans per la maceració i repós.




6 comentaris:

  1. Molt bona recepta, però quina cosa més bona que has preparat.
    Et desitjo que l’any nou 2017, us sigui pròsper i ple de felicitat. Petons i Bon Any Nou 2017

    ResponElimina
  2. Ostres si que ha de ser bona si, moltes felicitats, a veure si la puc fer aviat. Bon any!

    ResponElimina
  3. No el cous molt de temps ??? Jo vaig el mateix però un cop l'aigua està a temperatura 100º poso el foie 12 minuts i llavors de dret amb l'aigua freda

    ResponElimina
    Respostes
    1. No perquè el cuino al vapor, no entra en contacte amb l'aigua i els primers 7 minuts el Thermomix no genera vapor perquè està esclafant l'aigua, si la tens prova de fer-li :-)
      Ja em diràs!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.