dimarts, 17 de desembre de 2019

KRINGEL ESTONIA AMB PRESSEC I SALSA DE CARAMEL


Bona tarda!
Avui us deixo una recepta de nadal, per anar entrant amb l'ambient d'aquests dies, aquesta concretament la vam fer a les classes de nadal, si que us he de dir què és exclusivament de TM6 perque fem una salsa de caramel, que només la podem preparar amb el nou model ja que té la cocció de punt de sucre, si la voleu preparar amb els vostres TMX podeu seguir tranquilament la recepta, pero la salsa l'haureu de substituïr per un dolç de llet, que també queda bé.
Espero que us agradi molt i pugueu gaudir d'ella aquests dies, la massa de brioix queda molt bona, també tenim l'original que és fa amb mantega, sucre moré, canyella i nous, us deixo enllaç Kringel estonia.
Anem a la recepta!

INGREDIENTS:
Salsa toffe:
250 gr de sucre
200 gr d enata (miním 30% greix)
1 culleradeta de suc d ellimona
30 gr de mantega freda en un tros + 20 gr mes pel final
Massa:
30 gr de sucre
3-4 tires de pell de llimona
120 gr de llet
30 gr de mantega
15 gr de llevat fresc
1 ou
300 gr de farina de força
1 pessic de sal
Montatge del Kringle:
2 cullerades de cacau en pols valor
4 meitats de pressec en almíbar tallat
1 culleradeta de granet d'ametlla

PREPARACIÓ:
Toffe:
1. Posem al vas el sucre, 70 gr de nata, 30 gr d'aigua, el suc de llimona i la mantega, iniciem punt de sucre.

2. Afegim els 130 gr de nata i 20 gr de mantega, sense posar el cubilet remenarem 2 minuts, velocitat cullera. Tot seguit programem 3 minuts, varoma, velocitat 2. Reservem en un pot de vidre i la deixem refredar del tot (millor a la nevera)

3. Rentem el vas inmediatament, posarem 1 litre d'aigua i una cullerada de vinagre, iniciem prelavado. Un cop a acabat esbandim i sequem bé.

Massa:
1. Posem el sucre, la pell de llimona i pulveritzem 15 segons a velocitat 10.  Abaixem les restes de  les parets.

2. Afegim la llet, la mantega i el llevat fresc, remenem 1 minut, 37º, velocitat 2.

3. afegim l'ou i barregem 4 segons a velocitat 3. Incorporem la farina i la sal i amassem 2 minuts a velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins un bol 20-30 minuts.

Escalfem el forn a 180º dalt i abaix

4. Anirem a fer el muntage, estirarem la massa fins formar un rectangle de 40 x 50cm.

5. Pintarem la massa amb la salsa de caramel, espolvoragem  amb el cacau en pols, l'enrotllem per la part mes ample i la tallem pel llarg, sense arribar al final, ara l'anirem trenant, un cop tota trenada li donem forma de tortell, posem el pressec entremig de la massa i posem l'ametlla en granet per sobre.

6. Fornegem 20 minuts a 180º. Retirem i deixem refredar.

BON PROFIT!


Nota: Mireu l'enllaç que us he deixat a dalt, allà i teniu un pas a pas, és molt fàcil!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.