dijous, 30 d’abril del 2015

SALSA DE FORMATGE CHEDDAR


Hola!!!
Ja arriba el bon temps aquest serà un cap de setmana llarg per tothom qui faci pont i aquestes receptes ens venen de perles per passar estones en família, amics, coneguts.....
Aquesta salsa es senzillament deliciosa el cheddar és molt suau de gust i alhora molt gustós, és ideal per barbacoes per acompanyar la carn, un plat de pasta o per menjar amb "nachos"
Espero que us agradi!! :-)

INGREDIENTS:
300 gr de formatge cheddar
25 gr de mantega
15 gr de farina
200 gr de llet
1 polsim de pebre

PREPARACIÓ:

1. Posem el formatge la vas i el ratllem 5 segons a velocitat 10. Retirem i reservem.

2. Posem la mantega i la farina al vas i programem 2 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Afegim la llet, el pebre i programem 4 minuts, 100º, velocitat 3.

3. Incorporem el formatge reservat i barregem 2 minuts, 90º, velocitat 3. Ja estarà llesta per consumir.
La podeu servir amb "nachos", carn, pasta, etç...

BON PROFIT!!


Aquest és el Cheddar que vaig utilitzar.

dimarts, 21 d’abril del 2015

PASTÍS DE XOCOLATA sense sucre

 Bon dia!!
Avui us deixo un pastís, fa dies que no us presento res dolç i he pensat que ara que ve Sant Jordi en podem permetre una recepta dolça per celebrar la nostre diada. Tot i què aquest pastís me'l vaig auto-preparar pel meu aniversari crec que també és digne pel dia del llibre.
No li vaig posar gens de sucre, a mi personalment em va agradar però a casa li van trobar a faltar aquest punt de dolçor. Si el voleu preparar amb sucre jo li posaria 50 gr només.
Aquí us deixo la recepta i espero que us agradi tant com a mi!! :-)

INGREDIENTS:
1 paquet de galetes "chiquilin" porten una mica de coco sinó qualsevol galeta maria, digestive us pot anar bé. També el poseu fer amb galetes sense gluten
50 gr de mantega
1 Paquet de xocolata fondant 250 gr aprox
200 gr de nata
300 gr de llet
1 sobre de quallada (royal)

PREPARACIÓ:

1. Posem les galetes i la mantega al vas ho ratllem 10 segons a velocitat 7-10. Aboquem aquesta mescla sobre un motlle desmuntable i anem pressionant amb una cullera fins que ens quedi una base compacte, reservem a la nevera.

2. Posem la xocolata al vas i la ratllem 5 segons a velocitat 10. Tot seguit afegim la resta dels ingredients i programem 8 minuts, 90º, velocitat 4. Mireu que us arribi la temperatura 90º sinó torneu a programar 2 minuts a la mateixa temperatura i velocitat. Aboquem sobre la base de galetes i el deixem quallar a la nevera 3 hores  com a  mínim. Un cop quallat el desmotllem i decorem al gust (jol li vaig posar xocolata valor que no porta sucre)

BON PROFIT I FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!






dijous, 16 d’abril del 2015

PIZZA SONNE


Bones!!
Aquest va ser el nostre sopar del dissabte, té bona pinta he?
Un cop per setmana divendres o dissabte acostumem a fer pizza per sopar, amb el Thermomix és tant fàcil preparar la massa no embrutes res i queda boníssim.
Aquesta recepta l'he vist pel canal de You tube i em va agradar de seguida és una manera original de presentar la pizza, espero que us agradi tant com a nosaltres!!


INGREDIENTS:
Massa:
200 gr d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
25 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
Farcit:
300 gr de carn picada barrejada vedella i porc amanida amb sal i pebre
50 gr de beicon fumat
50 gr de pernil dolç
1 ceba mitjana tallada a trossets petits
1 cullerada sopera d'orenga
60 gr de tomàquet concentrat
100 gr de formatge ratllat, emmental, mozzarella

PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua i oli per fer la massa a dins del vas, programem 1minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Ara afegim la farina, la sal i programem 1 minut, velocitat espiga. Retirem la massa i la dividim en 2 parts iguals la deixem reposar fins que dobli el volum.

3. Mentre farem el farcit posant el beicon i el pernil dolç al vas, triturem 2 segons a velocitat 5. Afegim la carn, la ceba tallada, l'orenga, el concentrat de tomàquet i el formatge. Amassem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i reservem.

Escalfarem el forn a 200º i comencem a formar la pizza



4. Quan la massa estigui a punt l'estirarem donant-li forma rodona i la farcirem amb la carn així:


5. La cobrim amb l'altre meitat de la massa i li posem un bol o got al mig on em fet la bola de carn. Tallem les vores que ens sobren.


6. Amb una forquilla pressionem tot voltant de la massa per cellar-la i amb un ganivet anirem tallant la massa.


7. Ara anem girant els talls de manera que la carn ens quedi a la vista, pintem amb ou i fornegem 25 minuts a 200º.


8. Llesta per consumir, BON PROFIT!!


dimecres, 8 d’abril del 2015

GALTES DE PORC AMB VERDURES AL VAPOR

Bones!!
Després d'uns dies de descans, torno amb una recepta deliciosa, unes galtes de porc,  m'agraden moltíssim, però sempre les menjo fora de casa pel fet d'haver de coure-les, el que no em pensava és que cuinar-les al Thermomix quedessin tant ben cuites i fos tant fàcil  què no deixa de sorprendrem dia rere dia.
Us animo a preparar-les ja veureu com no serà l'últim cop que les prepareu :-)
Font: llibre receptes econòmiques

INGREDIENTS:
1 Quilo de galtes desossades
10 grans d'all amb pell i xafats una mica
120 gr d'oli d'oliva
1 cullerada d'orenga
1 culleradeta de comí en gra
1 cullerada de pebre vermell
1 polsim de farigola
8 boletes de pebre
1 fulla de llorer
250 gr de vi blanc
400 gr d'aigua
1 culleradeta de sal
1 Quilo de verdures netes i tallades al varoma (patata, carabassó, mongeta, pastanaga)

PREPARACIÓ:

1. Posem els alls al vas juntament amb l'oli i programem 10 minuts, varoma,velocitat 1.

2. Afegim les galtes, les espècies i programem 5 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

3. Incorporem el vi i programem 2 minuts, varoma, gir esquerra,velocitat cullera, sense posar el cubilet perquè evapori l'alcohol.

4. Afegim l'aigua i la sal, posem el varoma amb les verdures al seu lloc i programem 45 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

5. Retirem el varoma i programem 15 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Servim juntament amb les verdures.

BON PROFIT!!

Nota: us recomano preparar-les la vigília, ja sabeu que tots els plats guisats guanyen d'un dia per altre.




dimecres, 1 d’abril del 2015

MUSCLOS AL VAPOR


M'encanta aquesta recepta!!
Què fàcils i bons que queden els musclos al vapor fets amb la Thermomix. A més són ràpids de preparar, sans i sense embrutar res mes que el Thermomix. Us en deixo la recepta què per aquests dies de festa us pot solucionar un aperitiu!
Bona setmana Santa!!

INGREDIENTS:
1 ceba gran partida per la meitat
2 branques d'àpit tallades a rodelles
1 kg de musclos
30 gr de mantega
1 Cayena (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba al vas i la triturem 2 segons a velocitat 5. Afegim l'àpit, la cayena i la mantega, tapem i posem el recipient varoma al seu lloc, programem 15 minuts, varoma, velocitat 1. Servim al moment!!

BON PROFIT!!