divendres, 26 de juny del 2009

EMPANADA DE CARN



Feia temps que tenia ganes de preparar una empanada, les meves filles l'altre dia per sopar em van demanar si la podiem fer, perque els Simpsons en menjen, i ja em teniu a mi mirant per la nevera i anant a comprar el que em feia falta per preparar l'empanada. Porta una mica de feia peró val la pena de gust deliciosa i ha més la pots deixar preparada d'un dia per altre, i vam fer uns petits canvis perque la recepta que bé en llibre bàsic de la Thermomix porta 200 gr de tonyina en escabetx, nosaltres ho vàrem canviar per 300 gr de carn picada, ja us explicaré més avall a la recepta.





INGREDIENTS:
per el farcit:
300 gr de ceba,




150 gr de pebrot vermell ,
150 gr de pebrot verd ,
20 gr de tomata ,
50 gr d'oli d'oliva ,
1 culleradeta de sucre,
1 culleradeta de sal ,
300 gr de carn picada ,
2 ous durs.
per la massa:


50 gr d'aigua,
50 gr d'oli d'oliva,
50 gr de vi blanc,
30 gr de llevadura fresca (forner) ,
1 pèssic de sucre ,
1 ou ,
50 gr de mantega o mantega de porc,
1 culleradeta de sal ,
450 gr de farina ,


PREPARACIÓ:


1. Posem la ceba, els pebrots, la tomata, oli d'oliva, el sucre i la sal al vas i triturem 4 segons a velocitat 5, tot seguit programem 20 minuts temperatura varoma, velocitat 1 1/2.

2. Quan faltin 7 minuts per acabar parem la màquina i afegim la carn. Un cop passat el temps o reservem en un vol i ho deixem refredar.


3. Farem la massa posant l'aigua, l'oli d'oliva, la mantega i el vi al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim la llevadura, el pèssic de sucre i remanem 3 segons, a velocitat 4.


4. A continuació, afegim la farina, l'ou, la sal i barregem 15 segons a velocitat 6, després programem 2 minuts velocitat espiga. Separem la massa en dos parts iguales n'estirem una i forrem el forns d'un motlle previament engrassat amb mantega.


5. Posem el farcit a dins i anem tallant els ous durs a rodanxes i els posem per sobre del farcit, estirem l'altre meitat de la massa i cubrim el motlle, anem sellant les dos parts de la massa perque no s'obri. La pintem amb ou.

Preescalfem el forn a 200º

6. La posem a coure al forn a 200º durant 30 minuts.



BON PROFIT!!!


A mi em va quedar molt gruixuda, la pròxima vegada la faré en un motlle més gran o rectangular


Aqui amb cru


Pintada amb ou a punt d'anar al forn







2 comentaris:

  1. Hola Judith!!
    Abans que res dir-te que m'encanta el teu blog, i que me'l miro molt sovint engrescant-me per fer alguns plats que ens expliques.
    Et volia preguntar si cal llevar la massa d'aquesta empanada ja que porta el llevat fresc, i si ho fas, amb una llevada en hi ha prou o calen dos?? això sempre em faig un embolic.
    Una abraçada
    Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola ISabel només una llevada vaig deixar reposar la massa al temps de fer el farcit.
      Gracies per visitar-me :-)
      Un petó!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.