dijous, 25 de març del 2010

PA GEORGIANO (KACHAPURI)



Aquesta recepta és pels amants del formatge, i si us agrada el pa ja no en parlem,èxit segur. Em va cridar l'atenció perque aquesta massa no porta llevat i és prepara amb iogurt, és diferent no sabia ben el que en sortiria peró el resultat és espectacular.
Font: Revista thermomix mes de març
INGREDIENTS:
300 gr de farina
250 gr de iogurt natural
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
200 gr de formatge tronchón
200 gr de tetilla gallega o qualsevol formatge d'aquest tipus (jo Brie)
Mantega per pintar pel cim
PREPARACIÓ:
1. Precalentem el forn a 200º
2. Posem en el vas la farina, el iogurt, la sal, el bicarbonat i el sucre. Remenem 6 segons a velocitat 6. A continuació programem 1 minut, velocitat espiga. Treiem la massa del vas i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.
3. Posem en el vas el formatge tronchón i el ratllem 10 segons a velocitat progressiva 5-10.
Tallem la tetilla a daus
4. En una superficie enfarinada estirem la massa com si volguessim fer una pizza, posem els formatges al mitg i anem tapant d'un costat i de l'altre.
5. El posem a coure al forn durant 20 minuts. (podem espolvorejar-lo amb aigua perquè ens quedi mes cruixent)
6. Retirem del forn i pintem amb mantega pel cim perquè ens quedi brillant (aquest pas nomès és decoratiu, si voleu no fa falta)









































15 comentaris:

  1. Quina delícia, m'ha fet recordar una fondue.
    Un altre que faig. Gràcies maca.
    Ah, he vist que has canviat la foto, aquesta nevada serà per recordar, queda molt bé. Petonets

    ResponElimina
  2. He sentit "amants de formatge"? Jo m'hi tiro de cap... a la foto que surt el riu de formatge del pa se m'han fos els ulls XDDD

    ResponElimina
  3. Us el recomano és boníssim acabat de fer ben calentonent amb el formatge fos que et regalima per tots costats ummm! i si els consumeixes fred també és molt bo perquè sents mes el gust del formatge.

    ResponElimina
  4. UAU!!!!!! Espectacular! és una fondue tot en un!!! M'imagino l'oloreta que deu sortir del forn mentre es cou, entre el pa i el formatge...

    ResponElimina
  5. Oi tant Gemma!!! Si us plau proveu-lo és de les millors receptes de pa que he preparat, és deliciós.

    ResponElimina
  6. Madre mía, me apunto la receta pero ya. Te ha quedado espectacular. Saludos

    ResponElimina
  7. Judith me encanta el queso y este bollito relleno te ha quedado genial, qué rico al trocearlo y salir el queso ummm.....besitos...

    ResponElimina
  8. Masmatao!!!!!! si hay algo que me gusta a rabiar es el queso y esa foto con el queso me encanta. Una receta sin duda para disfrutar.
    Un besito

    ResponElimina
  9. DEu meu!!!!! No tinc paraules, sols saliva!!! ës com una recepta feta per mi, puc vindre a sopar???
    Segur que la faig, segur, segur!!! Mil gràcies, provare de fer-la sense thermomix, ja t'explicaré que tal!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Fantàstic, estic fent salivera només de veure aquest formatge fos que surt de dins del pa!!

    ResponElimina
  11. T´ha quedat espectacular, quina recepta més especial, amb lo que m´agrada a mi el pa i el formatge, ho té tot...petonets

    ResponElimina
  12. El pa es la meva assignatura pendent, i aquet amb el formatge Ummmmm
    Petonets

    ResponElimina
  13. Maria, no crec que tinguis cap problema perquè l'únic que és fa la thermomix és la massa i aquesta ja et dic jo que no té cap problema tots els ingredients és posen alhora nomès tens d'amasar-ho.

    Fem un mos, aquesta és una bona recepta per començar a fer pa, perquè no tens d'esperar el temps de llevat.

    ResponElimina
  14. mare meva quina recepta acabo de trobar , jo que sóc una addicta al formatge!!! Té una pinta espectacular, llàstima que no tinc la thermomix.

    ResponElimina
  15. Hola Gemma, no et preocupis la pots fer manual, talles els formatges a daus i la massa no te cap secret la pots fer a mà.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.