dimarts, 6 d’abril del 2010

PASTÍS SAINT-HONORÉ








Feia molt de temps que li tenia unes ganes boges a aquest pastís, el dissabte passat va ser el meu aniversari i em vaig donar el capritx de preparar-lo, el resultat va ser boníssim no en va quedar ni una engruna vam estar dinant amb la meva família per celebrar les meves 38 primaveres, i el van devorar (jo també je, je...). De segur que el tornaré a repetir, com sempre vaig fer les meves modificacions, anava decorat amb caramel i jo ho vaig fer amb xocolata ja que li dona molt de joc amb la crema. Espero que us agradi tant com ens va agradar a nosaltres!
Font llibre reposteria y pasteleria amb thermomix
INGREDIENTS:
1 base de pasta de full rodona que ens servirà de base
Massa choux
100 gr de mantega
4 ous mitjans
160 gr de farina de rebosteria
120 gr de llet
130 gr d'aigua
5 gr de sucre
Crema pastissera
100 gr de sucre
500 gr de llet
50 gr de maizena
3 ous
1 cullerada de sucre avainillat
PREPARACIÓ:
Massa choux
1. Posarem la mantega, l'aigua, la llet, el sucre al vas i programarem 5 minuts, 100º, velocitat 4.
2. Afegirem la farina de cop i remenem 15 segons a velocitat 4. deixem refredar uns 10 minuts.
3. Posem la màquina en marxa a velocitat 4 i anem afegint els ous d'un en un pel bocal, posem aquesta massa dins d'una màniga pastissera i la deixem refredar.
Crema pastissera
1. Posem tots els ingredients dins del vas i programem 7 minuts, 100º, velocitat 4.
Muntatge del pastís
1. precalentem el forn a 180º
2. Posem la massa de full al cim de la safata del forn amb paper vegetal (de forn) amb la massa choux farem una vora al voltant de tota la massa, la posarem a coure al forn 30 minuts aproximadament. Després en una altre safata amb paper de forn i farem les lioneses amb la resta de la massa que ens queda, ho posarem a coure al forn durant 30 minuts aproximadament.
3. Un cop les lioneses estan fredes les anirem obrint i emplenant amb la crema pastissera. Amb la crema que ens sobri cobrirem la base del pastís.
4. Farem fondre xocolata de cobertura amb el microones i anirem sucant les lioneses i les anirem posant al cim de la base perquè ens quedin enganxades, reservarem a la nevera.
Amb la resta de xocolata farem decoracions pel cim. (jo tenia paper de bombolles i li vaig posar xocolata pel cim, ho vaig deixar una estona a la nevera perquè solidifiquès i em va servir per decorar el pastís)























13 comentaris:

  1. FELICITATS!!!
    Quin nivell noia, t'ha quedat fantàstic !!!!!. I de ben segur que boníssim.
    Si soc la primera m'emporto una mossegada. Petonets i per molt anys.

    ResponElimina
  2. Que bó!!! A aquest pastís jo tb li tinc ganes, ma tieta va anar a un casament a França i els hi van fer aquest i sempre en parla!!
    Agafo la idea, jo no l'havia vist mai!!!
    Petonets

    ResponElimina
  3. T'ha quedat magnific la pinta ho diu tot, que bó.
    patonssss

    ResponElimina
  4. T'ha quedat espectacular!!! Jo també tinc moltes ganes de fer aquest pastís, el trobo molt vistós. I amb la pasta choux ha de quedar boníssim!

    ResponElimina
  5. Moltes gracies a totes, nomès vull dir-vos que us animeu que no és tant díficil com sembla.

    ResponElimina
  6. Mira, doncs estem d'acord, també tenim unes ganes boges de fer-lo, és genial!!! A veure si no ho demoro massa temps més i m'insipiro de tu i la teva recepta. Salut i enhorabona, artistassa!!

    ResponElimina
  7. T'ha quedat fantàstic. Jo tampoc l'he fet mai i suposo que un dia o altre caurà. Bonica la foto de la nevada!
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Un pastis deliciós, un altre que s`apunta a provar-lo
    Petons

    ResponElimina
  9. Judith, per molts anys!!! Doncs mira, a qui en tens una altra que porta teeeeeemps amb aquest pastís a pendents. ;) I t'ha quedat genial! A l'alçada de la celebració. Jo també faré la mateixa modificació que tu; la xocolata segur que hi lliga a la perfecció. ;)
    Petons!
    PS: I merci per les revistes!!! :)

    ResponElimina
  10. Mira, jo també el tinc a la llista de pendents des que el vaig veure com el feien a la tele... un pastís realment molt vistós!

    ResponElimina
  11. Tiene una pinta increíble la tarta. Es magnífica, me estoy imaginando su sabor...

    Besos.

    ResponElimina
  12. Tengo muchisimas ganas de hacer esto y se ve tan facil por las fotos que nos has puesto... entender lo entiendo muy poquito pero algo capto.

    Un besito

    ResponElimina
  13. Hola Judith! Yo de nuevo, tranquila, me suele pasar que por mi nombre se piensan que soy catalana pero no, soy de Bilbao :).

    Un besito

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.