dissabte, 24 d’abril del 2010

TATÉN DE PERA

Avui us deixo una recepta, que a casa particularment ens va agradar molt. La vaig veure fer en una classe de cuina per thermomix que organitza Vorwerk, i em va entusiasmar tot i que dubtava que a casa els i agradés, em vaig llençar a fer-la i els hi va encantar té un deliciós gust a canyella i amb la pera cuita, ummm!!
Aquí us deixo la recepta:



INGREDIENTS:
Caramel líquid (royal)
5 o 6 peres
50 gr de sucre
40 gr de mantega
1/2 culleradeta de canyella en pols

2 ous
60 gr de sucre
1/2 culleradeta de sucre avainillat
80 gr de farina de rebosteria

600 gr d'aigua pel vapor


PREPARACIÓ:

1.Caramelitzem les flameres (6, les meves d'albal) d'uns 10 cm de diàmetre. Treiem el cor a les peres i les tallem a rodelles molt fines, les col.loquem dins les flameres sobreposant-les unes amb les altres.

2.Posem el sucre, la mantega i la canyella al vas i programem 2 minuts,100º, velocitat 1. Repartim aquesta mescla per sobre les peres.

3.Sense rentar el vas, col.loquem la papallona, posem els ous, el sucre i els sucre avainillat i programem 2 minuts,37º, velocitat 3-1/2. Quan a cabi tornem a programar 2 minuts, velocitat 3-1/2 aquest cop sense temperatura.

4. Afegim la farina i remenem progarmant 10 segons, velocitat 2. Retirem la papallona acabem d'unir amb l'espàtula i repartim aquesta mescla en els motllos amb les peres. Col.loquem els motlles en el recipient i bandeja del varoma.

5.Esbandim els vas i posem els 600 gr d'aigua, col.loquem el recipient varoma al seu lloc i programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. (em de tenir amb compte que si fem servir motlles de ceràmica o silicona haurem de programar 10 minuts + de cocció)

6. Desmotllem i servim calent o tebi.




9 comentaris:

  1. Que maravella de tatín t'ha quedat preciòs, de peres no l'hi he tastat encara.
    patonssss maca
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. A mi el tatin m'encanta i de peres crec que encara m'ha d'agradar més... gràcies per la recepta!!
    Petonets!!

    ResponElimina
  3. Oh!!!! En versio individual queda preciosa, molt ben presentada!
    Es una recepta ben diferent de le sque he llegit foins ara, que normalment posen una masa brisa per cobrir les peres... Provare aquesta versio, ha de quedar molt bona!

    ResponElimina
  4. M'encanten les tatin, la fruita queda tan sucosa ..
    La presentació individual guanya molt, t'ha quedat fenomenal.
    Petonets

    ResponElimina
  5. No l'he provat mai la tatin de peres. Promet ser boníssima! Gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  6. T'ha quedat molt bé Judith. La tattin per mi és un repte, perquè l'única vegada que en vaig fer en va sortir fatal i ja no he gosat provar-ho més.
    Una abraçada i fins aviat!

    ResponElimina
  7. Ep, jo també el vaig fer i queda espectacular! Fet al vapor és sorprenent, queda boníssim. Coincideixo amb tu, servit calent o tebi és brutal :-)

    ResponElimina
  8. Judith te ha quedado genial, la pera debe quedar muy jugosa....enhorabuena...Besitos...

    ResponElimina
  9. es veu deliciós! i en format individual, quina presentació més bona!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.