dimarts, 6 de juliol del 2010

VITELLO TONNATO

Aquesta recepta feia molt de temps que tenia ganes de fer-la, sempre me la llegia però no m'acavaba de decidir mai, perquè pensava que vedella i tonyina no m'agradaria, però -que equivocada estava!
Es boníssima, a més és ideal per aquest temps perquè és menja freda, i la salsa de tonyina amb la vedella queda deliciósa, de veritat si la proveu, veureu que no us defraudarà. També és un plat ideal per fer-lo quan tens invitats, perquè s'ha de fer amb antel.lació i te'n surt força quantitat.
Us deixo la recepta escrita tal com està en el llibre a mes us deixo també la recepta d'uns vasets d'arròs que vaig aprofitar per coure'ls amb el vapor, així tenim un plat únic ben complet!
 Font: LLibre imprescindible de thermomix

INGREDIENTS:
1 rodó de vedella de 800 gr a 1 kg aprox
sal i pebre
1 litre d'aigua
1 fulla de llorer
Per els vasets d'arròs:
 6 motlles d'albal de flam vaixets (que no siguin dels alts perquè no podreu tancar la tapa del varoma)
180 gr d'arròs
300 gr d'aigua
1 gra d'all , julivert (opcional)
Sal o 1 pastilla d'avecrem
Per la salsa:
3 ous
20 gr de suc de llimona
1 culleradeta de vinagre
sal i pebre
300 gr d'oli de girasol
150 gr de toninya escòrreguda del seu oli
15 gr d'anxoves
10 gr d'alcapàrres

PREPARACIÓ:

1. Salpebrem el rodó, l'emboliquem amb paper film i el posem dins del recipient varoma (el mes fondo, el meu rodó feia 800 gr per 4 persones és ideal, però se ni poden posar 2 perquè ja hi caben)

2. Ara posem la funció balança i anem posant 30 gr d'arròs a dins de cada vaset d'alumini. Posem l'all i el julivert dins del vas i triturem uns segons a velocitat 6. Afegim l'aigua i la sal i remenem uns segons mes a velocitat 4. Ara anem posant 50 gr d'aigua a dins de cada vaset amb l'arròs. (Si no voleu fer-lo amb all i julivert posem l'aigua i la pastilla de caldo i triturem uns segons a velocitat 6). Posem els vasets a la bandeja del varoma (la mes prima) i tapem.

3. Posem el litre d'aigua dins del vas amb la fulla de llorer, col.loquem el varoma al seu lloc i programem 60 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Deixem refredar el rodó sense treure el film i els vasets d'arròs a la nevera d'un dia per altre.

4. Ara anem a tallar el rodó ben finet i el posem en una plata per servir-lo acompanyats dels vasets d'arròs.

5. Apretarem la funció balança i pesarem l'oli amb una gerra. Farem una maionesa, posant els ous, els 20 gr de suc de llimona, 1 culleradeta de vinagre, sal i pebre tot a dins del vas ,programarem 10 segons a velocitat 4. Ara posarem aigua a dins del cubilet perquè l'oli ens caigui a poc a poc, posarem la thermomix en marxa a velocitat 4 sense programar temps i anirem tirant l'oli a sobre la tapa a poc a poc perquè no ens baixi tot de cop, ens podria tallar la maionesa, esperarem que caigui tot l'oli i desprès la parem.

6. Un cop està preparada fem baixar la resta de les parets del vas i incorporem la tonyina, les alcapàrres i les anxoves. Triturem tot junt uns segons a velocitat 5.

7. Posem la salsa pel cim de la vedella i reservem a la nevera fins el moment de servir.

Nota: Jo no vaig barrejar la salsa amb la vedella perquè a casa no són molt de salses però aquesta no sé que va passar però la van trobar boníssima, i amb la carn i queda perfecte li dòna un gust molt bo.

13 comentaris:

  1. Yo tambien lo he visto alguna vez y me llama mucho la atencion, ya sabiendo que esta tan rico, no me lo pensare tanto.
    Besos.

    ResponElimina
  2. Ostres, no m'hagués imaginat que la tonyina i vedella farien bona barreja, si dius que queda tan bo el provaré.
    Petonets

    ResponElimina
  3. A mi em pasa igual, es de les poques receptes del llibre que no em diu rés...
    tindre que fer com tu
    un petonet

    ResponElimina
  4. A mi me pasa igual cuando veo la receta me llama la atención, pero pienso que esa combinación de sabores no sé si me gustará. Si dices que está muy bueno será cuestión de animarse porque además tomado frío ahora apetece y acompañado por ese arroz ya tenemos comida más que completa.
    Un besito

    ResponElimina
  5. Oh, doncs jo m'encantat a la primera!!Segur que el sabor d'aquesta unió deu ser boníssim!!

    Petons maca,

    Vanesuky.

    ResponElimina
  6. Delicioso Judith!Es un plato familiar en casa,de fiesta y mi madre lo hace buenísimo.Te quedó de 10 puntos.

    Besos

    ResponElimina
  7. Oh! Això és boníssim, jo fa temps que faig el vitello tonato i és un dels plats preferits a casa, sobretot la salsa. El vaig aprendre en un curs de cuina a Salt i el faig una mica diferent, però és deliciós, tens tota la raó!

    ResponElimina
  8. una combinació excel lent, que bona recepta, acompanyada d'un bon arròs
    petons

    ResponElimina
  9. Espectacular tanto la receta como la presentacion.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  10. Ostres, que curiosa! No sé si a casa agradaria, són molt poc de provar coses diferents!

    Gràcies per donar suport a la meva coca de cireres! Compto amb tu a partir de dissabte.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. mare meva, quantes receptes m'he perdut, vaig a posar-me al dia de seguida!

    ResponElimina
  12. Ala!! y esto se puede hacer en casa? :)) que bien!! una de esas recetas que nunca me había planteado antes.
    Que rico!
    BSS

    ResponElimina
  13. HOLA GUAPA TU

    QUIN PLAT MÉS BO..

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.