dilluns, 15 de novembre del 2010

LASANYA DE CARN I VERDURES

Aquest diumenge tenia els meus nebots en Joel i l'Arnau a dinar a casa.
I com que l'Arnau és un "forofo" de la lasanya li vaig preparar aquesta. Es una recepta de la thermomix, molt fàcil, és prepara una salsa bolonyesa i desprès nomes falta montar la lasanya, jo compro les plaques de la marca Fadaic o sino la Pavo que ja venen precuites, amb la salsa calenta no fa falta ni remullar-les.

Font: Llibre imprescindible amb thermomix

INGREDIENTS.

1 ceba gran
2 grans d'all
1 pebrot verd petit
3 o 4 pastanagues
180 gr de xampinyons frescos
1 pot de tomàquet triturat de 400 gr
500 gr de carn picada barrejada vedella i porc
1 paquet de plaques de lasanya precuites
1 fulla de llorer (opcional)
orenga
sal i pebre
50 gr d'oli d'oliva

Bexamel:

800 gr de llet
80 gr de farina
50 gr de mantega
una culleradeta d'oli d'oliva
nou moscada, sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba, amb els alls, el pebrot, les pastanagues, els xampinyons i el pot de tomàquet a dins del vas, triturem 10-12 segons a velocitat 6. Si no voleu que es notin gens les verdures tritureu-ho al 10 durant 20 segons.
Ara i posem els 50 gr d'oli d'oliva i ofegarem aquestes verdures programant 7 minuts, 100º, velocitat 1.

2. Afegirem la carn ho salpebrem i posem la fulla de llorer i l'orenga. Programem 20 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Quan faltin 5 minuts posarem temperatura varoma per reduïr una mica la salsa.

3. Ara untarem amb margarina el fons d'una safata, i posarem una capa de plaques de lasanya, la cubrim amb la salsa, tornem a posar una capa de plaques i així succesivament fins acabar amb una capa de plaques.

4. Sense rentar el vas i posarem la mantega i la culleradeta d'oli, programarem 1 minut, 100º, velocitat 1. Afegirem la farina i programarem 2 minuts, 100º, velocitat 2. Ara i posarem la llet, la nou moscada, la sal i el pebre, i programarem 7 minuts, 100º, velocitat 4. Els primers 10 segons posarem velocitat 5 perquè la farina ens quedi ben unida amb la llet.

5. La deixarem reposar una mitja hora perquè les plaques se'ns hidratin, li posem formatge pel cim i la gratinem una 10 minuts al forn.


BON PROFIT!!!










19 comentaris:

  1. Segur que els teus nebots es van llepar els dits amb aquesta lassanya. És un dels plats amb més èxit entre els menuts (i no tan menuts, je je je...)

    ResponElimina
  2. Amb aquests plats que fas de ben segur que tornan aviat.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Aquesta lassanya m'està cridant!!!,una pinta bona,bona!Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Mmmm...
    Quan de temps fa que no la tasto la lassanya...
    Per quan acabi la dieta (si la puc enllestir cap dia..jaja a aquest pas, amb tants salts no l'acabaré mai)

    Molts muas!

    ResponElimina
  5. Qué contentos quedarían tus sobrinos porque esta lasaña es de lujo. Felicidades. Besitos y feliz día....

    ResponElimina
  6. La mismita pero con un kilo de carne, se comió en mi casa ayer, bueno...la comieron, que yo estaba malita de la barriguita, los atracones, que no llevan nada bueno, jjeje.

    ResponElimina
  7. La lasagna es mi platofavorito, me encanta hecho col cualquier relleno. La tuya quedño buenísima!
    Cariños
    PD: Si podés poné el traductor porque me costó bastante entender la entrada y no lo encontré

    ResponElimina
  8. Hola Guapa¡¡¡¡ Seguro que te adoran, te quedó buenísima¡¡¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  9. això ha d'estar de mort lenta, senzillament deliciós!!!
    Mil besossssss

    ResponElimina
  10. Sempre la faig de atún...però mai de carn...

    ResponElimina
  11. Ummmmmmmmmmmmmmmmm si palabras me he quedado viendo el corte de esa lasaña genial!!!!!!!!!!!! besos

    ResponElimina
  12. Aquests noiets deuen estar ben contents quan van a casa de la tieta, quina lassanya, noia, d'aquelles que s'han de menjar agenollat!

    ResponElimina
  13. Mmmm! la lasagna es mi plato favorito, que delicia!..
    besos
    Gaby

    ResponElimina
  14. Doncs aquí tens una altra furofa de les lassanyes! Quina bona pinta, mmmmmmmmmm!

    ResponElimina
  15. Una combinación con la que sabes que no vas a fallar, con la que siempre aciertas. Toda una delicia de plato.

    Besos.

    ResponElimina
  16. Muchas gracias a todas sois geniales!!!

    Un beso

    ResponElimina
  17. ayy que rico!!!! mi hija asalta la pantalla si la ve :))
    bsss

    ResponElimina
  18. Holaaaaaaaaaaaaaaa!!
    Jolines nena que delicia!!
    Espero que me hayas guardado un plato que luego voy a comer a tu casa!!
    MMMMmmm esto es una comida como Dios manda!
    Perfecta lasaña!!!
    Besitoss

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.