Què tal???
Com us a anat el Nadal, la nit bona, el tió, Santa Claus, etç... espero que molt i molt bé!!
Aquest any a casa els meu pares vam fer l'amic invisible, ja que els dos innocents que ens quedaven, aquest any ja no ho són. A una de les meves filles li va tocar la meva mare o sigui la seva àvia, com què no sabía que comprar-li, i va recòrrer a l'ajuda de la seva mare (jo). A mi no em va costar gairé trobar una cosa que li agradés molt a la meva mare un Panettone, els adora i els bombons Mon cherie també li encanten. O sigui que ens vam posar mans a l'obra i li vam fer aquest panettone a la panificadora, acompanyat d'uns Mon cherie.
L'idea la vaig treure del blog de l'Eva de Ma petite boulangerie
Aquí us deixo la nostre recepta, amb alguns canvis, també us vull dir que l'amassat el vaig fer amb la thermomix, m'agrada molt més com queda.
INGREDIENTS:
Per el poolish: (impulsor natural)
100 gr de llet tèbia
100 gr de farina de força
5 gr de llevat de força o paris
Per el panettone:
Tot el poolish
2 ous batuts
60 gr de mantega a daus a temperatura ambient
60 gr de sucre
1 polsim de sal
20 gr d'aigua d'azahar
250 gr de farina de força
15 gr de llevat de paris o de força
50 gr de panses de corint
100 gr de fruita confitada o taronja confitada tallada a dauets
PREPARACIÓ:
1. Farem el poolish el dia abans posarem tots els ingredients en un vol els remenarem bé amb una cullera i els deixem reposar tota la nit.
2.Ara posem els ous dins del vas i remenem uns segons a velocitat 3, afegim el poolish, el sucre, el polsim de sal, l'aigua d'azahar, la farina, el llevat i programem 3 minuts, velocitat espiga.Quan faltin 2 minuts anirem afegint la mantega per el bocal , les panses (previament remullades), i la fruita confitada.
3. Treièm la massa del vas i la posem dins la cubeta de la panificadora, la deixem reposar un mínim de 3 hores perquè en llebi bé. Ara posem el programa d'horneado, medio tostado. El desmotllem i el deixem refredar.
Nota: Si no teniu la thermomix posarem tots els ingredients dins la cubeta i posem el programa de pan dulce, 750gr de pes, medio tostado.
Aquesta forma allargada que li dóna la panificadora potser no és la més tradicional, però si més còmoda a l'hora de tallar-lo. M'agrada!!
ResponEliminaQue rico!!! estoy con Albota en que de esta forma es genial para comer!!!
ResponEliminabesos
¡Qué rico y bonito!
ResponEliminaFelices Fiestas y lo mejor para siempre.
Besitos.
;-D
UMmmmmm, tiene que estar delicioso, y te ha quedado precioso.
ResponEliminaMuxus
Madre mía qué buena pinta la de ese panettone!!! me llevo un trozo para merendar!MM
ResponEliminaBesos
Con ese lazo tan espectacular, cualquiera se resiste, qué bueno.
ResponEliminaUn abrazo.
T'ha quedat impressionant, em sembla que jo també el provaré de fer a casa! Bones festes, que encara en queden!
ResponEliminaEs muy original con ésta forma,pero lo mejor ese corte,es perfécto.Te ha quedado muy lindo Judith ;))
ResponEliminaCAriños
Rico hasta decir basta y la presentación es magnífica.
ResponEliminabesos.
Muchas gracias por los comentarios, nunca me canso de deciros que soys geniales y que sin vosotras al otro lado, seguramente ese blog no existiría.
ResponEliminaJudith
Te ha quedado precioso, un buen regalo que seguro que le encantó.
ResponEliminabesos guapa
T'ha quedat una molla fantàstica, haurem de probat aquesta recepta de l'Eva,
ResponEliminaQue tingueu una bona entrada d'any.
Petonets